πριν από  4 ώρες 16 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το γλυκό του κουταλιού καρπούζι είναι μια παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά που αξιοποιεί δημιουργικά το άσπρο μέρος της φλούδας του καρπουζιού. Τραγανό και αρωματικό, φτιάχνεται με λίγα υλικά: ζάχαρη, νερό, λεμόνι και βανίλια. Με σωστή επεξεργασία (ασβέστη ή σόδα) αποκτά ιδιαίτερη υφή και διατηρείται για μήνες σε βαζάκια. Συνοδεύει ιδανικά ελληνικό καφέ ή γιαούρτι, ενώ εντυπωσιάζει με την ασυνήθιστη, καλοκαιρινή του γεύση. Είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τις γιαγιάδες μας, που συνδυάζει παράδοση, οικονομία και φροντίδα, αναδεικνύοντας την αξία της ελληνικής κουζίνας.Υλικά1 κιλό άσπρη φλούδα από καρπούζι (μόνο το λευκό μέρος, χωρίς το κόκκινο ή το πράσινο)1 κιλό ζάχαρη1 ποτήρι (250 ml) νερό1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιούΦλούδα από 1 λεμόνι (ολόκληρη ή σε λεπτές λωρίδες)2 βανιλίνες ή 1 φυσική βανίλια2-3 γαρίφαλα ή 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)1 κουταλάκι του γλυκού ασβέστη ή 1 κουταλάκι σόδα (για το τραγανό του υλικού)ΕκτέλεσηΕτοιμασία της...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation