Γλυκό του κουταλιού καρπούζι της γιαγιάς
Το γλυκό του κουταλιού καρπούζι είναι μια παραδοσιακή ελληνική λιχουδιά που αξιοποιεί δημιουργικά το άσπρο μέρος της φλούδας του καρπουζιού. Τραγανό και αρωματικό, φτιάχνεται με λίγα υλικά: ζάχαρη, νερό, λεμόνι και βανίλια. Με σωστή επεξεργασία (ασβέστη ή σόδα) αποκτά ιδιαίτερη υφή και διατηρείται για μήνες σε βαζάκια. Συνοδεύει ιδανικά ελληνικό καφέ ή γιαούρτι, ενώ εντυπωσιάζει με την ασυνήθιστη, καλοκαιρινή του γεύση. Είναι μια γλυκιά ανάμνηση από τις γιαγιάδες μας, που συνδυάζει παράδοση, οικονομία και φροντίδα, αναδεικνύοντας την αξία της ελληνικής κουζίνας.Υλικά1 κιλό άσπρη φλούδα από καρπούζι (μόνο το λευκό μέρος, χωρίς το κόκκινο ή το πράσινο)1 κιλό ζάχαρη1 ποτήρι (250 ml) νερό1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιούΦλούδα από 1 λεμόνι (ολόκληρη ή σε λεπτές λωρίδες)2 βανιλίνες ή 1 φυσική βανίλια2-3 γαρίφαλα ή 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)1 κουταλάκι του γλυκού ασβέστη ή 1 κουταλάκι σόδα (για το τραγανό του υλικού)ΕκτέλεσηΕτοιμασία της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(690)
- politismos(70)
- Βιβλία(52)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(44)
- Κινηματογράφος(90)
- Μουσική(53)
- Παράξενα(53)
- Τέχνη(142)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.