πριν από  13 ώρες 30 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Σίγουρα, σε μια πρώτη ανάγνωση, οι κουζίνες των νησιών μας δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Αν, μάλιστα, βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα, το μόνο κοινό στοιχείο που θα βρει ανάμεσα στην κουζίνα της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στον βορρά, και την κουζίνα της Κρήτης, για παράδειγμα, θα είναι ο νησιωτικός τους χαρακτήρας. Και όμως η θάλασσα που οριοθετεί, γεωγραφικά, το κάθε νησί ορίζει και την κουζίνα του - έχοντας προσθέσει, σε παρελθόντες χρόνους, τον κάθε μορφής αποκλεισμό ως πρωταρχική παράμετρο δημιουργίας της ταυτότητάς του. Οι άνθρωποι στα μικρά ή απομακρυσμένα νησιά, όταν ο καιρός απέκλειε τον τόπο τους από τον υπόλοιπο κόσμο, έπρεπε να επινοήσουν τρόπους να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Έτσι, από τον Στρυμονικό κόλπο μέχρι τον νότιο Ευβοϊκό κι από τον Παγασητικό μέχρι τον κόλπο της Καλλονής ή της Γέρας και πιο νότια, στον Κεραμεικό και τον κόλπο της Σύμης και μέχρι τον κόλπο της Σούδας, του Αλμυρού και του Μιραμπέλου, στη βόρεια...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation