Η κουζίνα των νησιών μας: Από τη Ρόδο ως την Κρήτη κι από τη Νάξο ως την Κέρκυρα
Σίγουρα, σε μια πρώτη ανάγνωση, οι κουζίνες των νησιών μας δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Αν, μάλιστα, βιαστεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα, το μόνο κοινό στοιχείο που θα βρει ανάμεσα στην κουζίνα της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στον βορρά, και την κουζίνα της Κρήτης, για παράδειγμα, θα είναι ο νησιωτικός τους χαρακτήρας. Και όμως η θάλασσα που οριοθετεί, γεωγραφικά, το κάθε νησί ορίζει και την κουζίνα του - έχοντας προσθέσει, σε παρελθόντες χρόνους, τον κάθε μορφής αποκλεισμό ως πρωταρχική παράμετρο δημιουργίας της ταυτότητάς του. Οι άνθρωποι στα μικρά ή απομακρυσμένα νησιά, όταν ο καιρός απέκλειε τον τόπο τους από τον υπόλοιπο κόσμο, έπρεπε να επινοήσουν τρόπους να εξασφαλίσουν την τροφή τους. Έτσι, από τον Στρυμονικό κόλπο μέχρι τον νότιο Ευβοϊκό κι από τον Παγασητικό μέχρι τον κόλπο της Καλλονής ή της Γέρας και πιο νότια, στον Κεραμεικό και τον κόλπο της Σύμης και μέχρι τον κόλπο της Σούδας, του Αλμυρού και του Μιραμπέλου, στη βόρεια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(734)
- politismos(72)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(103)
- Μουσική(55)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(140)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.