πριν από  19 ώρες 42 λεπτά

Makeleio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο καφές φίλτρου είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα στον κόσμο -αρωματικός, απλός στην παρασκευή και εξαιρετικά ευέλικτος. Στην Ελλάδα, ωστόσο, επικρατεί εδώ και δεκαετίες μια ονομαστική σύγχυση: αρκετοί τον αποκαλούν "γαλλικό", παρότι δεν έχει πραγματικά γαλλική καταγωγή. Πώς προέκυψε αυτή η ονομασία και ποια είναι τελικά η ιστορία πίσω από τον αγαπημένο μας φίλτρου; Από το τετράδιο του γιου της... στο φλιτζάνι μας Η ιδέα του καφέ φίλτρου δεν είναι νέα. Ήδη από τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη, η μέθοδος του φιλτραρίσματος χρησιμοποιούνταν για πιο καθαρό και απαλό ρόφημα. Τα πρώτα φίλτρα ήταν υφασμάτινα, ενώ τον 18ο αιώνα εμφανίστηκαν και ειδικά δοχεία - τα λεγόμενα Biggin Pots - που διευκόλυναν την παρασκευή του. Η μεγάλη καινοτομία ήρθε το 1908, όταν μια νοικοκυρά από τη Δρέσδη της Γερμανίας, η Melitta Bentz, ενοχλημένη από τα κατακάθια στον καφέ της, αποφάσισε να πειραματιστεί. Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί από το τετράδιο του...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation