Καφές φίλτρου: Γιατί ο "Γαλλικός" δεν είναι... Γαλλικός;
Ο καφές φίλτρου είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα στον κόσμο -αρωματικός, απλός στην παρασκευή και εξαιρετικά ευέλικτος. Στην Ελλάδα, ωστόσο, επικρατεί εδώ και δεκαετίες μια ονομαστική σύγχυση: αρκετοί τον αποκαλούν "γαλλικό", παρότι δεν έχει πραγματικά γαλλική καταγωγή. Πώς προέκυψε αυτή η ονομασία και ποια είναι τελικά η ιστορία πίσω από τον αγαπημένο μας φίλτρου; Από το τετράδιο του γιου της... στο φλιτζάνι μας Η ιδέα του καφέ φίλτρου δεν είναι νέα. Ήδη από τον 17ο αιώνα στην Ευρώπη, η μέθοδος του φιλτραρίσματος χρησιμοποιούνταν για πιο καθαρό και απαλό ρόφημα. Τα πρώτα φίλτρα ήταν υφασμάτινα, ενώ τον 18ο αιώνα εμφανίστηκαν και ειδικά δοχεία - τα λεγόμενα Biggin Pots - που διευκόλυναν την παρασκευή του. Η μεγάλη καινοτομία ήρθε το 1908, όταν μια νοικοκυρά από τη Δρέσδη της Γερμανίας, η Melitta Bentz, ενοχλημένη από τα κατακάθια στον καφέ της, αποφάσισε να πειραματιστεί. Χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί από το τετράδιο του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(656)
- politismos(62)
- Βιβλία(13)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(37)
- Κινηματογράφος(65)
- Μουσική(32)
- Παράξενα(53)
- Τέχνη(75)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.