Καλοκαίρι και τροφοδηλητηριάσεις - Τι πρέπει να προσέξετε σε κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά
Κατά τους θερινούς μήνες, η άνοδος της θερμοκρασίας ευνοεί την ταχύτατη ανάπτυξη μικροβίων, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος αλλοίωσης των τροφίμων και πρόκλησης τροφικών λοιμώξεων. Τα περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων οφείλονται συνήθως στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή σερβίρονται χωρίς επαρκή υγειονομικά μέτρα. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο κατά την αγορά και αποθήκευση τροφίμων όσο και κατά την επίσκεψη σε χώρους μαζικής εστίασης.Διατήρηση για κρέας, ψάρια και γαλακτοκομικά Τα ευαλλοίωτα τρόφιμα, όπως το κρέας, τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά και τα μαγειρεμένα φαγητά, πρέπει να διατηρούνται πάντοτε σε κατάλληλες συνθήκες ψύξης ή κατάψυξης, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως τα μικρόβια δεν καταστρέφονται στην κατάψυξη αλλά μόνο με θερμική επεξεργασία. Οι τροφές που διατηρούνται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 21°C...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(775)
- politismos(90)
- Βιβλία(31)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(55)
- Κινηματογράφος(72)
- Μουσική(49)
- Παράξενα(55)
- Τέχνη(189)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.