Κανέλα, η μαγική: Ένα ταξίδι από τις φυτείες στις κουζίνες του κόσμου
Η καλλιέργεια της κανέλας ξεκίνησε στη Σρι Λάνκα, και μάλιστα για πολλά χρόνια ήταν ένα επικερδές μονοπώλιο που το εκμεταλλεύονταν οι Ολλανδοί, οι Πορτογάλοι και οι Βρετανοί. Από τις αρχές όμως του 1800 η καλλιέργειά της επεκτάθηκε και σε άλλες τροπικές περιοχές, στα νότια της Ινδίας και στις Σεϋχέλλες. Λέγοντας κανέλα εννοούμε το φλοιό του δέντρου που τυλίγεται σε ρολά μήκους περίπου 8-10 εκατοστών και έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό. Είναι εντυπωσιακές οι φυτείες κανέλας στη Σρι Λάνκα, όπου τις περιόδους με πολλές βροχές, όταν είναι η κατάλληλη εποχή για τη συγκομιδή της, οι λεπτοί βλαστοί οι οποίοι προορίζονται για αποξήρανση κόβονται, ξεφλουδίζονται με μαεστρία και αυτές οι λεπτές φλούδες τυλίγονται σε ρολά μήκους ενός μέτρου. Μετά κόβονται και αποξηραίνονται στη σκιά, για να καταλήξουν στο αρωματικό ξυλάκι που εμείς γνωρίζουμε ως κανέλα. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται με τα χέρια και είναι πραγματικά εντυπωσιακή: Αφού φυτέψουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(649)
- politismos(39)
- Βιβλία(49)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(63)
- Κινηματογράφος(110)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(18)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.