Κάππαρη και καππαρόφυλλα - Όλη η δύναμη του ξερικού, μεσογειακού καλοκαιριού στο πιάτο
Τη βρίσκεις φυτρωμένη στα πιο απίθανα και αφιλόξενα μέρη, φουντωτή και απτόητη μες στην ανυπόφορη ζέστη του μεσογειακού κατακαλόκαιρου: να απλώνεται στις μοναχικές ξερολιθιές των νησιωτικών μονοπατιών, να κρέμεται από τις αυλακιές των πέτρινων μαντρών και των ξωκλησιών που ραπίζει ο θαλασσινός αέρας, να κρέμεται στις απόκρημνες κατεβασιές των βράχων που αγναντεύουν την πανέμορφη όσο και τραγική Μεσόγειο... Είναι η κάππαρη, το πεισματάρικο "παιδί" των υφάλμυρων, ξερικών εδαφών, βασικό στοιχείο νοστιμιάς της μεσογειακής κουζίνας.Κάππαρη, η αγαπημένη της μεσογειακής κουζίνας Από την Κρήτη ως στις Κυκλάδες και από τη Μάνη ως τη Σικελία, τα νησιά του Αιόλου, τη Μάλτα και την Ισπανία η κάππαρη τουρσί χρησιμοποιείται ευρέως για να καρυκεύσει ή να γαρνίρει τοπικές λιχουδιές. Η πικάντικη έντασή της και ο έντονα αρωματικός της χαρακτήρας έχει την ικανότητα να αλλάζει το πιάτο, προσδίδοντας γευστικό ενδιαφέρον και στις πιο άτονες σάλτσες ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(761)
- politismos(71)
- Βιβλία(28)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(55)
- Κινηματογράφος(75)
- Μουσική(53)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(166)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.