πριν από  2 ημέρες 4 ώρες

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τη βρίσκεις φυτρωμένη στα πιο απίθανα και αφιλόξενα μέρη, φουντωτή και απτόητη μες στην ανυπόφορη ζέστη του μεσογειακού κατακαλόκαιρου: να απλώνεται στις μοναχικές ξερολιθιές των νησιωτικών μονοπατιών, να κρέμεται από τις αυλακιές των πέτρινων μαντρών και των ξωκλησιών που ραπίζει ο θαλασσινός αέρας, να κρέμεται στις απόκρημνες κατεβασιές των βράχων που αγναντεύουν την πανέμορφη όσο και τραγική Μεσόγειο... Είναι η κάππαρη, το πεισματάρικο "παιδί" των υφάλμυρων, ξερικών εδαφών, βασικό στοιχείο νοστιμιάς της μεσογειακής κουζίνας.Κάππαρη, η αγαπημένη της μεσογειακής κουζίνας Από την Κρήτη ως στις Κυκλάδες και από τη Μάνη ως τη Σικελία, τα νησιά του Αιόλου, τη Μάλτα και την Ισπανία η κάππαρη τουρσί χρησιμοποιείται ευρέως για να καρυκεύσει ή να γαρνίρει τοπικές λιχουδιές. Η πικάντικη έντασή της και ο έντονα αρωματικός της χαρακτήρας έχει την ικανότητα να αλλάζει το πιάτο, προσδίδοντας γευστικό ενδιαφέρον και στις πιο άτονες σάλτσες ή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation