Καρκίνος στόματος: Τα δημοφιλή ροφήματα που αυξάνουν την απειλή
Νέα έρευνα διαπιστώνει την επικίνδυνη σύνδεση μεταξύ της συχνής κατανάλωσης μιας κατηγορίας πολύ δημοφιλών ροφημάτων και της εμφάνισης καρκίνου του στόματος Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και σακχαρούχων τροφίμων έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών νόσων. Τώρα, νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery, αποκαλύπτει μια ακόμα σημαντική πτυχή που αφορά την υγεία μας: την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στόματος λόγω της κατανάλωσης σακχαρούχων αναψυκτικών. Σύμφωνα με την έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση αυτών των ροφημάτων μπορεί να πενταπλασιάσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος. Η μελέτη, η οποία παρακολούθησε πάνω από 160.000 γυναίκες για 30 ολόκληρα χρόνια, έδειξε ότι η κατανάλωση ενός ή περισσότερων σακχαχαρούχων αναψυκτικών καθημερινά αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στόματος κατά 4,87 φορές, σε σύγκριση με την κατανάλωση ενός ή λιγότερου τέτοιου ροφήματος τον μήνα. Αυτός ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(707)
- politismos(48)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(74)
- Κινηματογράφος(101)
- Μουσική(67)
- Παράξενα(66)
- Τέχνη(23)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.