Κασόπιτα Γιαννιώτικη
Η κασόπιτα Γιαννιώτικη, παραδοσιακή συνταγή από το Μαζαράκι Ιωαννίνων, είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές πίτες της Ηπείρου. Φτιάχνεται χωρίς φύλλο, με απλά υλικά της καθημερινότητας: αλεύρι, αυγά, γιαούρτι, γάλα και φυσικά φέτα, που χαρίζει τη χαρακτηριστική αλμυρή γεύση. Ο χυλός παραμένει αραιός, ώστε η πίτα να γίνει λεπτή και τραγανή. Αλείφουμε το ταψί με λάδι, ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με τυρί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή, σπάζοντάς την με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια. Απλή, αυθεντική και γευστική, αποτελεί αγαπημένη συνταγή για κάθε περίσταση.Υλικά (για ταψί 38-40 εκ.) ½ αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 αυγά300 γρ. Φέτα200 γρ. γιαούρτι αγελάδας1-2 κ.σ. λάδι , κομματάκια βούτυρογάλα (όσο πάρει για να γίνει αραιός χυλός περίπου 500ml )1/2 κ.γ. αλάτι, αν η φέτα είναι πολύ αλμυρή, δεν βάζουμε καθόλου αλάτιπιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.