Κλασική ισπανική κρύα σούπα με ντομάτα - Gazpacho Ανδαλουσίας
Το gazpacho είναι μια δροσιστική, κρύα σούπα από την Ανδαλουσία της Ισπανίας, ιδανική για το καλοκαίρι. Φτιάχνεται με φρέσκες, ώριμες ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, σκόρδο και λίγο μπαγιάτικο ψωμί, που πολτοποιούνται με ελαιόλαδο, ξίδι και αλάτι. Σερβίρεται παγωμένο, συνήθως γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα λαχανικά ή κρουτόν. Είναι ελαφρύ, γεμάτο βιταμίνες και άρωμα Μεσογείου. Το gazpacho δεν είναι απλώς σούπα - είναι παράδοση, απλότητα και νοστιμιά στο πιάτο. Μια τέλεια επιλογή για χορτοφάγους και όσους αναζητούν υγιεινές, φυσικές γεύσεις.Υλικά (για 4 άτομα)6 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)1 αγγούρι (ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια)1 πράσινη πιπεριά1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (προαιρετικά)1-2 σκελίδες σκόρδο2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (μουλιασμένες σε νερό)3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο1-2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί ή μηλόξιδο1/2 ποτήρι κρύο νερό (ή όσο θέλεις για την υφή)Αλάτι, πιπέριΓια το σερβίρισμα (προαιρετικά)Ψιλοκομμένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(665)
- politismos(39)
- Βιβλία(57)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(89)
- Μουσική(54)
- Παράξενα(58)
- Τέχνη(27)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.