πριν από  10 ώρες 5 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Στο αποκορύφωμα της ωριμότητάς τους, κατακόκκινες και ζουμερές, οι καλοκαιρινές ντομάτες ανταμείβουν όσους περίμεναν για να απολαύσουν την αυθάδικα γλυκόξινη γεύση τους στη χωριάτικη, την εμβληματικότερη σαλάτα του ελληνικού καλοκαιριού. Η ντομάτα "αστράφτει" σε σάλτσες που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Μ' ένα "πέρασμα" από τον τρίφτη ή από τον μύλο των λαχανικών, πανέτοιμη, ορίζει τη γεύση των ζεστών ζυμαρικών, μιας δροσερής ντοματόσουπας και μεταμορφώνει τα αυγά του καγιανά και της στραπατσάδας σε απαλά, κοκκιν...όξινα συννεφάκια ή μετατρέπει τους ντοματοκεφτέδες σε νησιωτικό αφήγημα γεύσης - όποιος δοκίμασε σαντορινιό ντοματοκεφτέ, ζεστό από το τηγάνι, κι ένιωσε στο στόμα του το μικρόκαρπο ντοματάκι του νησιού να "σπινιάρει" με τη σαγηνευτική του οξύτητα στον τραγανό, αλευρένιο χυλό, αφήνοντας πίσω του ακόμα και τον αλαζόνα δυόσμο, κατανοεί αμέσως και το αφήγημα. Η ντομάτα βάζει την κόκκινη σφραγίδα της πάνω στην αφράτη ζύμη της...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation