πριν από  18 ώρες 24 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το εύρος των γηγενών ελληνικών ποικιλιών είναι πολύ μεγάλο. Στην ενότητα των ερυθρών, για παράδειγμα, δεν υπάρχει μόνο το Αγιωργίτικο ή το Ξινόμαυρο. Έχετε ακούσει για το Χυδηριώτικο ή για το Μαυρούδι; Επίσης, έχετε δοκιμάσει τη Μαυροκουντούρα ή το Παμίδι; Οι περισσότερες είναι δύσκολες ακόμα και στην προφορά, μόλις τις γευτείτε όμως θα καταλάβετε ότι πρόκειται για πολύτιμες και πρωτότυπες ποικιλίες, που ανοίγουν τους οινικούς ορίζοντες και διευρύνουν την εμπειρία του πίνω κρασί. Η ύπαρξή τους είναι πολύ σημαντική, γιατί ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες γεύσεις και προικίζουν με νέες δυνατότητες και προσωπικότητα τα ελληνικά κρασιά. Μετά το Μούχταρο από τη Θήβα, το Μαυροτράγανο από τη Σαντορίνη, το Λημνιό από τη Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία και το Φωκιανό από την Ικαρία, που άλλαξαν τα δεδομένα στις επιλογές, έρχονται μερικές ακόμα άγνωστες ερυθρές ποικιλίες, οι οποίες σύντομα θα γίνουν περιζήτητες!Οκτώ ξεχασμένα ανερχόμενα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation