Κρασί: Άγνωστες, δυσεύρετες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες που αξίζει να γνωρίσουμε
Το εύρος των γηγενών ελληνικών ποικιλιών είναι πολύ μεγάλο. Στην ενότητα των ερυθρών, για παράδειγμα, δεν υπάρχει μόνο το Αγιωργίτικο ή το Ξινόμαυρο. Έχετε ακούσει για το Χυδηριώτικο ή για το Μαυρούδι; Επίσης, έχετε δοκιμάσει τη Μαυροκουντούρα ή το Παμίδι; Οι περισσότερες είναι δύσκολες ακόμα και στην προφορά, μόλις τις γευτείτε όμως θα καταλάβετε ότι πρόκειται για πολύτιμες και πρωτότυπες ποικιλίες, που ανοίγουν τους οινικούς ορίζοντες και διευρύνουν την εμπειρία του πίνω κρασί. Η ύπαρξή τους είναι πολύ σημαντική, γιατί ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες γεύσεις και προικίζουν με νέες δυνατότητες και προσωπικότητα τα ελληνικά κρασιά. Μετά το Μούχταρο από τη Θήβα, το Μαυροτράγανο από τη Σαντορίνη, το Λημνιό από τη Χαλκιδική και την Ανατολική Μακεδονία και το Φωκιανό από την Ικαρία, που άλλαξαν τα δεδομένα στις επιλογές, έρχονται μερικές ακόμα άγνωστες ερυθρές ποικιλίες, οι οποίες σύντομα θα γίνουν περιζήτητες!Οκτώ ξεχασμένα ανερχόμενα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(711)
- politismos(57)
- Βιβλία(39)
- Βιντεοπαιχνίδια(5)
- Θέατρο & Χορός(37)
- Κινηματογράφος(76)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(115)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.