Κρασί: Φυσικός ή συνθετικός φελλός; Μήπως βιδωτό πώμα;
Για να ολοκληρωθεί η μαγική διαδικασία γέννησης ενός κρασιού, πρέπει να προστεθεί η τελευταία πινελιά, που δεν είναι άλλη από το πώμα της φιάλης. Όλη αυτή η μεγάλη πορεία, που ξεκινάει από το σταφύλι και τα αμπέλια, περνάει στις δεξαμενές και φτάνει στα βαρέλια και στη φιάλη, συλλέγοντας αρώματα, γεύσεις, αγωνίες, λαχτάρες, εμπειρίες, γνώσεις και επιθυμίες, σφραγίζεται με ένα φελλό, φυσικό ή μη. Η επιλογή του είδους και της ποιότητας του φελλού είναι πολύ σημαντική για τα επόμενα βήματα του κρασιού: της απόλαυσης, της εξέλιξης, της διατήρησης ή της παλαίωσής του. Για πολλά χρόνια επικρατούσε ο φυσικός φελλός, ο οποίος προέρχεται από τα φελλόδεντρα της δυτικής Μεσογείου, αργότερα ανακαλύφθηκαν οι συνθετικοί, οι τεχνητοί και πιο πρόσφατα οι βιδωτοί και γυάλινοι φελλοί, και τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα. Ποιος είναι ο καλύτερος για το κρασί; Πότε πρέπει να επιλέγουμε φυσικό φελλό και πότε stelvin; Ποιος ταιριάζει περισσότερο σε κρασιά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(591)
- politismos(59)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(5)
- Θέατρο & Χορός(26)
- Κινηματογράφος(37)
- Μουσική(25)
- Παράξενα(39)
- Τέχνη(90)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.