Κριτική: Varoulko Seaside
Έχει μεγάλη παρακαταθήκη το Βαρούλκο. Πάνω από τρεις δεκαετίες ιστορίας επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές: Είναι το διαχρονικότερο fine dining εστιατόριο της χώρας. Μας έδειξε τη σοφιστικέ πλευρά της ψαροφαγίας, ανέδειξε, μεταξύ άλλων, ταπεινούς και καταφρονεμένους ιχθύες, όπως η πεσκανδρίτσα και η κατσούλα, ενώ ο δημιουργός του, ο Λευτέρης Λαζάρου, είναι εκείνος ο μάγειρας (και επιχειρηματίας) που εκδημοκράτισε την υψηλή γαστρονομία, συμβάλλοντας -και τότε που ήταν ακόμα στα σπάργανα και τώρα που αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς- σε αυτό που με υπερηφάνεια αποκαλούμε σήμερα "σύγχρονη ελληνική κουζίνα". Όχι, στο γευστικό μας ψηφιδωτό δεν βρίσκεις πολλά ανάλογα παραδείγματα σαν αυτό του Βαρούλκου, που ξεκίνησε το 1987 από την οδό Διστόμου στον Πειραιά, για να διαγράψει μια λαμπρή πορεία μέσα στα χρόνια, με μετακινήσεις κατά καιρούς σε νέα πόστα και με πιο επίσημη περιβολή, χωρίς όμως να χαθεί τίποτα στον δρόμο, ανεβάζοντας τον πήχη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(698)
- politismos(53)
- Βιβλία(54)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(52)
- Κινηματογράφος(92)
- Μουσική(73)
- Παράξενα(69)
- Τέχνη(32)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.