Λάπα ή ελιά; Ποιο κομμάτι δίνει τον καλύτερο κιμά για μπιφτέκια και κεφτέδες
Η επιλογή του κιμά δεν είναι τυχαία - το κομμάτι που θα ζητήσουμε από τον κρεοπώλη καθορίζει το αποτέλεσμα στο πιάτο μας. Κάθε μέρος και κοπή έχει το δικό της χαρακτήρα και ποσοστό λίπους, που δίνει διαφορετική γεύση και υφή στα μπιφτέκια, το ρολό ή τους κεφτέδες μας. Ελιά, σπάλα, καπάκι: Η "χρυσή τομή" για μπιφτέκια και κεφτεδάκια. Με περίπου 20% λίπος, δίνουν ζουμερό και εύγευστο αποτέλεσμα χωρίς να βαραίνουν το στόμα και το στομάχι. Λάπα (κοιλιά): Από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, καθώς είναι η πιο οικονομική λύση στο χασάπικο. Έχει όμως πολύ λίπος, με ποσοστά που φτάνουν το 30-40%, γι' αυτό καλό είναι να χρησιμοποείται αναμειγμένη με πιο άλιπα μέρη του ζώου, ώστε να προκύψει πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα. Κιλότο ή στρογγυλό: Με μόλις 10% λίπος τα κομμάτια αυτά θεωρούνται ιδανικά για όσους και όσες θέλουν τα πιο ελαφριά κιμαδογεύματα. Για να κρατηθούν ζουμερά τα μπιφτέκια που φτιάχτηκαν αποκλειστικά από κιλότο ή στρογγυλό θα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(779)
- politismos(60)
- Βιβλία(13)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(64)
- Μουσική(41)
- Παράξενα(53)
- Τέχνη(112)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.