Λαχανοντολμάδες από τον Γιώργο Τσούλη
Τα φρέσκα υλικά της γέμισης αναδεικνύονται από την τρυφερή υφή του λάχανου και την πλούσια υφή του αυγολέμονου, προσφέροντας μια υπέροχη ισορροπία γεύσεων. Υλικά 1 μεγάλο λάχανο 250 γρ. κιμά χοιρινό 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 καρότο, τριμμένο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη 250 γρ. ρύζι νυχάκι 4 κ.σ. άνηθο ¼ του μάτσου δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες 1-1,5 lt ζωμό λαχανικών Αλάτι Πιπέρι 50 ml ελαιόλαδο Για το αυγολέμονο 2 αυγά, medium Χυμό από 1 λεμόνι 1 κ.σ. κορν φλάουρ Εκτέλεση Για τα φύλλα λάχανου 1.Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από το λάχανο και μόλις βράσει το νερό, το βάζουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και το βράζουμε ολόκληρο για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. 2. Με μια τσιμπίδα, αφαιρούμε ένα-ένα τα φύλλα λάχανου από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(731)
- politismos(73)
- Βιβλία(27)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(43)
- Κινηματογράφος(55)
- Μουσική(40)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.