Λίγο κρασί, λίγη λίμνη και το πολλά υποσχόμενο οινοτουριστικό προφίλ της Δυτικής Μακεδονίας
Ένας τόπος δεν φαίνεται μόνο στο πιάτο, όπως καλά γνωρίζουν επισκέπτες και επισκέπτριες που αναζητούν αυθεντικές γευστικές εμπειρίες στους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς. Φαίνεται και στο ποτήρι. Ειδικά στους προορισμούς εκείνους που συνδέονται με σημαντικές αμπελουργικές ζώνες και φημισμένα τοπικά κρασιά, όπως εκείνοι της Δυτικής Μακεδονίας. Στη γη των γαλήνιων λιμνών, που χαρακτηρίζουν το φυσικό τοπίο και διαμορφώνουν το μικροκλίμα της, η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή αποτελούν ισχυρό κομμάτι της ταυτότητας του τόπου προικίζοντάς την με ιδιαίτερα στοιχεία.Η "ψυχή" του τόπου στο ποτήρι Στα αμπελοτόπια της Δυτικής Μακεδονίας οι οινόφιλοι και οι οινόφιλες δεν δοκιμάζουν απλά το γλυκόπιοτο λιαστό κρασί της Σιάτιστας, το φινετσάτο ξινόμαυρο του Αμυνταίου ή το πιο σπάνιο μοσχόμαυρο των Γρεβενών και της Κοζάνης, αλλά γεύονται στο ποτήρι την "ψυχή" μια ολόκληρης περιοχής: τα κληροδοτήματα των παραδόσεών της, τη γευστική κουλτούρα της, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(716)
- politismos(49)
- Βιβλία(60)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(58)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(34)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.