Μαγειρεύοντας αρνί στις κουζίνες της Μεσογείου
Κλασικοί συνδυασμοί σε όλη τη Μεσόγειο είναι το αρνί με μελιτζάνες, με λαχανικά, με ντομάτα και σκόρδο, με κυδώνι και μέλι, με φασολάκια, με ξερά φρούτα και κουσκούς. Για τους πιο πρωτότυπους θα διαβάσετε παρακάτω. Λίβανος και Συρία: Αρνάκι μαγειρεμένο με γιαούρτι και δυόσμο, από τους πιο απλούς και νόστιμους τρόπους για να απολαύσει κανείς το αρνίσιο κρέας. Τρυφερό κρέας βρασμένο με κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Τόσο απλό. Στη συνέχεια όμως ανακατεύουν το ζουμί της κατσαρόλας με γιαούρτι και αυγά, το ξαναβάζουν στη φωτιά για να πήξει η σάλτσα και ρίχνουν μέσα το κρέας ξεψαχνισμένο, αρκετό φρέσκο δυόσμο και σοταρισμένο σκόρδο. Τα αρνίσια νεφράκια είναι η απόλυτη λιχουδιά στις γύρω χώρες. Εδώ περνάνε σε άλλη διάσταση με τον τρόπο που μαγειρεύονται. Τα μαρινάρουν πρώτα σε νερό και λεμόνι για αρκετή ώρα και στη συνέχεια τα τηγανίζουν σε βούτυρο με κρεμμύδι και σκόρδο. Μετά τα σβήνουν με πετιμέζι ροδιού, τα πασπαλίζουν με σπόρια ροδιού και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(684)
- politismos(64)
- Βιβλία(29)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(30)
- Κινηματογράφος(31)
- Μουσική(33)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(80)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.