Μακαρονάδα με σπιτικό πέστο
Η μακαρονάδα με σπιτική πέστο είναι ένα ζουμερό και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει απλά υλικά για έντονη γεύση. Η φρέσκια πέστο βασιλικού με κουκουνάρι, σκόρδο, παρμεζάνα και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δημιουργεί βελούδινη σάλτσα. Το σπαγγέτι βράζεται al dente, διατηρώντας απαλότητα και ελαστικότητα, ενώ το νερό βρασμού βοηθά στην ομογενοποίηση της σάλτσας. Η προσθήκη χυμού λεμονιού προσδίδει φρεσκάδα και ισορροπεί τα αρώματα. Διακοσμημένο με επιπλέον τυρί και φύλλα βασιλικού, σερβίρεται αμέσως για να διατηρηθεί η γεύση. Ιδανικό για καθημερινό γεύμα ή γιορτινή περίσταση, κερδίζει τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας. Αποτελεί ευέλικτη βάση για παραλλαγές, προσθέτοντας ψητά λαχανικά, ξηρούς καρπούς ή ρόκα.Υλικά (για 4 μερίδες)Για την πέστο2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού (μόνο τα φύλλα, σφιχτό γεμάτο)¼ φλιτζάνι κουκουνάρι (ψημένο ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι)1-2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με την ένταση που προτιμάτε)½ φλιτζάνι ελαιόλαδο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(609)
- politismos(43)
- Βιβλία(39)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(47)
- Κινηματογράφος(85)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(42)
- Τέχνη(14)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.