Μαρμελάδα σύκο
Η μαρμελάδα σύκο είναι μια παραδοσιακή λιχουδιά με πλούσια γεύση και σημαντική θρεπτική αξία. Τα σύκα αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην αίσθηση κορεσμού. Παράλληλα περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, στοιχεία που στηρίζουν την υγεία των οστών και την καλή καρδιακή λειτουργία. Η προσθήκη λεμονιού ενισχύει τη βιταμίνη C και συμβάλλει στη διατήρηση του χρώματος και της φρεσκάδας της μαρμελάδας. Παρόλο που περιέχει ζάχαρη, η μαρμελάδα σύκο παραμένει πιο θρεπτική επιλογή σε σχέση με έτοιμες βιομηχανικές εκδοχές, αποτελώντας ιδανικό συνοδευτικό για ψωμί, γιαούρτι ή τυριά.Υλικά1 κιλό ώριμα σύκα500 γρ. ζάχαρη (αν θέλεις πιο γλυκιά, βάζεις μέχρι 700 γρ.)1 λεμόνι (χυμό + λίγο ξύσμα)1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά) ποτηράκι κονιάκ ή γλυκό κρασί (προαιρετικά, δίνει άρωμα)ΕκτέλεσηΠροετοιμασία Πλένεις καλά τα σύκα, τα ξεφλουδίζεις (αν θέλεις, μπορείς να τα αφήσεις με τη φλούδα αν είναι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(722)
- politismos(53)
- Βιβλία(25)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(58)
- Μουσική(62)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(143)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.