Massimo Bottura, o σεφ που μετέτρεψε τη μαγειρική σε τέχνη
Τα τρία αστέρια Michelin είναι η κορυφαία διάκριση που μπορεί να πάρει ένα εστιατόριο: "Εξαιρετική κουζίνα, αξίζει ένα ταξίδι, συστηματικά τέλεια εκτέλεση, δημιουργικότητα, αρμονία γεύσεων". Πιθανότατα τα ξέρεις όλα αυτά. Δύσκολα όμως θα έχεις ακούσει το White Guide Global Gastronomy Award, το οποίο θεωρείται το Νόμπελ του χώρου και δίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, συνήθως εκεί όπου ο σεβασμός στην παράδοση συναντά τη δημιουργικότητα. Και ο Massimo Bottura, που έρχεται στην Αθήνα, στο GASTROSOFY FEST powered by Protergia (εισιτήρια στο Ticketmaster από 50 ευρώ), είναι πρωτίστως κάτοχος αυτής της σπουδαίας διάκρισης.Το ταπεινό ξεκίνημα και η εκτόξευση Το γέννημα-θρέμμα της Μόντενα, μιας πόλης διάσημης για τα τορτελίνια και το βαλσάμικο, παράτησε τη νομική στο πρώτο έτος για την "ταπεινή" Trattoria del Campazzo, κοντά στη Μόντενα. Εκεί, με τη βοήθεια ντόπιων σεφ, αρίστευσε στην παραδοσιακή κουζίνα της Εμίλια-Ρομάνια. Το Campazzo...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(670)
- politismos(68)
- Βιβλία(18)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(33)
- Κινηματογράφος(28)
- Μουσική(28)
- Παράξενα(46)
- Τέχνη(76)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.