Το κόλπο για να διατηρείτε τα μούρα και τις φράουλες φρέσκα για πάνω από μια εβδομάδα
Newsroom | email: [email protected] Τα μούρα όπως οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα, ανήκουν στα φρούτα που καταλήγουν πιο συχνά στα σκουπίδια, καθώς αλλοιώνονται πολύ γρήγορα, συνήθως μέσα σε 2-3 ημέρες από την αγορά τους. Δεδομένου ότι πρόκειται για φρούτα με υψηλό κόστος, η γρήγορη αλλοίωσή τους δεν επιβαρύνει μόνο το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων, αλλά και το πορτοφόλι μας. "Τα μούρα είναι εξαιρετικά ευπαθή, ειδικά όταν αποθηκεύονται σε υγρά περιβάλλοντα. Το κλειδί είναι η σωστή διαχείριση της ροής αέρα και της υγρασίας, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της μούχλας", δηλώνουν οι ειδικοί. Τρεις τρόποι αποθήκευσης μούρων και φραουλών Οι ειδικοί δοκίμασαν τρία διαφορετικά "κόλπα" αποθήκευσης για να βρουν το πιο αποτελεσματικό, και κατέληξαν ότι η καλύτερη επιλογή είναι ένα δοχείο που αερίζεται. "Η κυκλοφορία αέρα, σε συνδυασμό με την ανύψωση των μούρων από τον πάτο του δοχείου, βοηθά στο να μην έρχονται σε επαφή με την υγρασία"...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα συγκαταλέγονται στα φρούτα που πετιούνται πιο συχνά από τα νοικοκυριά, καθώς χαλάνε μέσα σε 2-3 ημέρες από την αγορά τους λόγω της πορώδους φύσης τους. Τα μούρα είναι συνήθως ακριβά, κάτι που σημαίνει ότι η σπατάλη τους επηρεάζει τόσο τη σπατάλη τροφίμων όσο και την τσέπη μας. "Τα μούρα είναι εξαιρετικά ευπαθή, ειδικά όταν...
Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα μύρτιλα συγκαταλέγονται στα φρούτα που πετιούνται πιο συχνά από τα νοικοκυριά, καθώς χαλάνε μέσα σε 2-3 ημέρες από την αγορά τους λόγω της πορώδους φύσης τους. Τα μούρα είναι συνήθως ακριβά, κάτι που σημαίνει ότι η σπατάλη τους επηρεάζει τόσο τη σπατάλη τροφίμων όσο και την τσέπη μας. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ "Τα μούρα...
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.