Μηλέικη καρπουζόπιτα: Γεύση νησιού στο τέλος του καλοκαιριού
Και το περίφημο κουφέτο θα το χαρείς, το γλυκό του γάμου και των αρραβώνων που έχει διάφορα πρόσωπα στις Κυκλάδες και το οποίο στη Μήλο το φτιάχνουν με άσπρη κολοκύθα πέρα από το μέλι και τα αμύγδαλα, και τα αμυγδαλωτά, και τα ροφιόλια, τα πιτάκια με το καρύδι, τη φρυγανιά και το κανελογαρίφαλο, και τη γλυκιά κολοκυθόπιτα με τη σταφίδα που οι Μηλιές ετοιμάζουν με περισσή μαστοριά. Αλλά δεν μπορείς να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις και την καρπουζόπιτα, φτιαγμένη με τα μικρά άνυδρα καρπουζάκια του νησιού, που οι ντόπιοι τα λένε μπουζιτάκια: μια λεπτή, μαλακή γλυκιά πίτα, καλυμμένη με τραγανό σουσάμι, με τη γεύση του φρούτου που συντροφεύει τα ελληνικά καλοκαίρια συμπυκνωμένη. Καρπούζι, ζάχαρη, μέλι, αλεύρι, κανέλα, ενίοτε και γαρίφαλο, ελαιόλαδο κι αυτό είναι όλο. Από εκείνα τα γλυκίσματα που γεννήθηκαν εκ των ενόντων, αυτό το λιτό, αρωματικό κι ελαφρύ θερινό τραταμέντο, δεν είναι δύσκολο στην παρασκευή. Όλος ο μπελάς της καρπουζόπιτας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(651)
- politismos(68)
- Βιβλία(42)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(28)
- Κινηματογράφος(64)
- Μουσική(36)
- Παράξενα(44)
- Τέχνη(130)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.