πριν από  13 ώρες 30 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τις μέρες του τρύγου, όταν στα αμπέλια τα κοφίνια ξεχείλιζαν ζουμερά σταφύλια και οι γειτονιές μοσχοβολούσαν μούστο, ερχόταν η ώρα για τα πιο μυρωδάτα και εμβληματικά της εποχής κουλουράκια: τα μουστοκούλουρα και τα πετιμεζοκούλουρα. Με πρώτη ύλη καμωμένη απευθείας από τον πολύτιμο χυμό των σταφυλιών, τον μυρωδάτο μούστο και το πυκνό, πολύπλοκο γευστικά και ολόγλυκο πετιμέζι, τα κουλουράκια αυτά μαζί με τη "μεγάλη κυρία" των γλυκών του πρώιμου φθινοπώρου, τη μουσταλευριά (δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ, έγιναν οι πιο άξιοι εκπρόσωποι του αμπελιού στα εποχικά κεράσματα των καλοκυράδων.Συνταγή για τραγανά μουστοκούλουρα Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 500 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, 250 ml μούστος "κομμένος" (τον βρίσκετε σε οινοποιεία, κάβες και κάποια μπακάλικα), 1 κουταλάκι γλυκού αμμωνία σε σκόνη, 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα, 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη, 1/2...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation