Μουστοκούλουρα και πετιμεζοκούλουρα - Τα μοσχοβολιστά κουλουράκια του τρύγου
Τις μέρες του τρύγου, όταν στα αμπέλια τα κοφίνια ξεχείλιζαν ζουμερά σταφύλια και οι γειτονιές μοσχοβολούσαν μούστο, ερχόταν η ώρα για τα πιο μυρωδάτα και εμβληματικά της εποχής κουλουράκια: τα μουστοκούλουρα και τα πετιμεζοκούλουρα. Με πρώτη ύλη καμωμένη απευθείας από τον πολύτιμο χυμό των σταφυλιών, τον μυρωδάτο μούστο και το πυκνό, πολύπλοκο γευστικά και ολόγλυκο πετιμέζι, τα κουλουράκια αυτά μαζί με τη "μεγάλη κυρία" των γλυκών του πρώιμου φθινοπώρου, τη μουσταλευριά (δείτε τη συνταγή της πατώντας εδώ, έγιναν οι πιο άξιοι εκπρόσωποι του αμπελιού στα εποχικά κεράσματα των καλοκυράδων.Συνταγή για τραγανά μουστοκούλουρα Υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 500 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, 200 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, 250 ml μούστος "κομμένος" (τον βρίσκετε σε οινοποιεία, κάβες και κάποια μπακάλικα), 1 κουταλάκι γλυκού αμμωνία σε σκόνη, 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα, 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη, 1/2...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(688)
- politismos(84)
- Βιβλία(11)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(23)
- Κινηματογράφος(72)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(78)
- Τέχνη(80)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.