Νιόκι, τα ζυμαρικά πατάτας που γίνονται στη στιγμή - Συνταγές και (παράξενες) ιστορίες
Οι πρόγονοι των νιόκι, από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ρώμη, όταν φτιάχνονταν από απλά υλικά, όπως αλεύρι και νερό, και έθρεφαν τις ρωμαϊκές λεγεώνες. Η σημερινή τους μορφή, βασισμένη πρωτίστως στην πατάτα και δευτερευόντως στο αλεύρι, διαμορφώθηκε πολύ αργότερα-μετά τον 16ο αιώνα-όταν οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη και υιοθετήθηκαν σταδιακά σε πολλές τοπικές συνταγές. Με τα χρόνια τα νιόκι εξελίχθηκαν σε ένα κλασικό comfort food, αγαπημένο για την απαλή υφή, τη ευκολία και την απλότητά του, που προσφέρει καθησυχαστική απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Σήμερα τα νιόκι δεν αποτελούν μόνο σύμβολο του ιταλικού τραπεζιού: έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αργεντινή, οι ΗΠΑ και πέρα, κατακτώντας τραπέζια τις κουζίνες τους με την ευελιξία και τη ζεστή, σπιτική τους γεύση. Το παράξενο έθιμο να τρως νιόκι κάθε 29 του μήνα Ειδικά στην...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(735)
- politismos(70)
- Βιβλία(25)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(52)
- Μουσική(64)
- Παράξενα(106)
- Τέχνη(115)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.