πριν από  2 ημέρες 9 ώρες

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι πρόγονοι των νιόκι, από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ρώμη, όταν φτιάχνονταν από απλά υλικά, όπως αλεύρι και νερό, και έθρεφαν τις ρωμαϊκές λεγεώνες. Η σημερινή τους μορφή, βασισμένη πρωτίστως στην πατάτα και δευτερευόντως στο αλεύρι, διαμορφώθηκε πολύ αργότερα-μετά τον 16ο αιώνα-όταν οι πατάτες εισήχθησαν στην Ευρώπη και υιοθετήθηκαν σταδιακά σε πολλές τοπικές συνταγές. Με τα χρόνια τα νιόκι εξελίχθηκαν σε ένα κλασικό comfort food, αγαπημένο για την απαλή υφή, τη ευκολία και την απλότητά του, που προσφέρει καθησυχαστική απόλαυση σε κάθε μπουκιά. Σήμερα τα νιόκι δεν αποτελούν μόνο σύμβολο του ιταλικού τραπεζιού: έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αργεντινή, οι ΗΠΑ και πέρα, κατακτώντας τραπέζια τις κουζίνες τους με την ευελιξία και τη ζεστή, σπιτική τους γεύση. Το παράξενο έθιμο να τρως νιόκι κάθε 29 του μήνα Ειδικά στην...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation