Noέμβριος: Καιρός για αχλάδια, πράσα και ψιλό ψάρι
Τα γλυκά και θρεπτικά πράσα, τα ζουμερά, λαχταριστά αχλάδια, αλλά και ο γαύρος, η αθερίνα, οι σαρδέλες, οι ζαργάνες κι οι μικρές κουτσομούρες τώρα το Νοέμβριο είναι στα καλύτερά τους. Εκμεταλλευτείτε τα!Πράσα Με τόσα θρεπτικά συστατικά θα έπρεπε να είναι καθημερινά στο τραπέζι μας με κάθε τρόπο. Και η αλήθεια είναι πως χαρίζουν έξτρα γλυκιά γεύση σε σούπες, ζωμούς, μαγειρευτά κατσαρόλας και σε σάλτσες, οπότε γιατί να μην τα εντάξουμε στα μαγειρέματά μας; Από ένα απλό πρασόρυζο, ταπεινό και σούπερ θρεπτικό, μέχρι μια γέμιση για πίτα ή τάρτα με σπανάκι, σέσκουλα ή κοτόπουλο, τα πράσα προσθέτουν την ωραία γλυκιά τους γεύση όπου τα χρησιμοποιήσουμε. Το λευκό μέρος τους και λίγο από το πράσινο, μέχρι εκεί που παύει να είναι τρυφερό και σκληραίνει, είναι αυτό που χρησιμοποιούμε. Προσθέστε λίγο πράσο στην κοτόσουπα ή σε σούπα με μοσχαράκι, βράστε πράσα και σερβίρετέ τα με λαδολέμονο, αχνίστε τα και φτιάξτε ένα ωραίο ογκρατέν με κρέμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(701)
- politismos(46)
- Βιβλία(26)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(42)
- Κινηματογράφος(73)
- Μουσική(26)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(116)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.