πριν από  1 ώρα 58 λεπτά

Bovary.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε όσα ξέραμε για το πώς βράζουμε τα μακαρόνια. Ένας Ιταλός σεφ αποκαλύπτει τη χρυσή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και εξασφαλίζει μακαρόνια πάντα στο ιδανικό σημείο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απογοήτευση στην κουζίνα από το να στραγγίζεις τα μακαρόνια και να συνειδητοποιείς πως έχουν παραβράσει. Από τη μία πλευρά, τα υπερβολικά σκληρά ζυμαρικά δεν ευχαριστούν κανέναν. Από την άλλη, το υπερβολικά μαλακό μετατρέπεται σε άγευστη, κολλώδη μάζα. Το τέλειο σημείο βρίσκεται κάπου στη μέση και έχει όνομα: al dente. Η φράση αυτή, που κυριολεκτικά σημαίνει "στο δόντι", περιγράφει το ιδανικό στάδιο βρασμού, στο οποίο το ζυμαρικό διατηρεί μια ελαφριά αντίσταση όταν το δαγκώνεις.Πόσα λεπτά ακριβώς πρέπει να να βράζουν τα μακαρόνια Δεν είναι μόνο θέμα γεύσης ή υφής. Όταν τα ζυμαρικά είναι σωστά βρασμένα, δένουν καλύτερα με τη σάλτσα, είναι πιο εύπεπτα και έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Αντιθέτως, όταν παραβράζουν...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation