Οι συνταγές ενός σεφ που έμαθε τους Γάλλους να τρώνε ελληνικά
Όταν ο Ανδρέας Μαυρομμάτης βρέθηκε στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του '70 σκοπό είχε να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία. Τότε, στα είκοσί του, έπιασε δουλειά σε ένα εστιατόριο για να βγάλει τα προς το ζην. Η μαγειρική τον κέρδισε. Δεν άργησε να... μεταπηδήσει στα θρανία της περίφημης σχολής Lenotre. Και ν' ανοίξει, στη συνέχεια, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού, με προϊόντα που έρχονταν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Οι τρεις τους δημιούργησαν το πρώτο τους ρεστοράν, το Les Delices d' Aphrodite (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης) το 1981. Ακολούθησαν το Mavrommatis, τα δύο Bistrot Mavrommatis και οκτώ ακόμη delicatessen με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία. Αποτελούμενη από όλα τα παραπάνω, η δημοφιλής γαστρονομική αλυσίδα Maison Mavrommatis πρόσθεσε στο γευστικό λεξιλόγιο των Γάλλων νέες λέξεις: τους γνώρισε τη φέτα Π.Ο.Π., τη γραβιέρα, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(684)
- politismos(64)
- Βιβλία(29)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(30)
- Κινηματογράφος(31)
- Μουσική(33)
- Παράξενα(48)
- Τέχνη(80)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.