πριν από  17 ώρες 51 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Όταν ο Ανδρέας Μαυρομμάτης βρέθηκε στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του '70 σκοπό είχε να σπουδάσει ψυχολογία και κοινωνιολογία. Τότε, στα είκοσί του, έπιασε δουλειά σε ένα εστιατόριο για να βγάλει τα προς το ζην. Η μαγειρική τον κέρδισε. Δεν άργησε να... μεταπηδήσει στα θρανία της περίφημης σχολής Lenotre. Και ν' ανοίξει, στη συνέχεια, μαζί με τα αδέλφια του, Ευαγόρα και Διονύσιο, ένα μικρό παντοπωλείο στο 5ο Διαμέρισμα του Παρισιού, με προϊόντα που έρχονταν από την Κύπρο και την Ελλάδα. Οι τρεις τους δημιούργησαν το πρώτο τους ρεστοράν, το Les Delices d' Aphrodite (Οι λιχουδιές της Αφροδίτης) το 1981. Ακολούθησαν το Mavrommatis, τα δύο Bistrot Mavrommatis και οκτώ ακόμη delicatessen με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία. Αποτελούμενη από όλα τα παραπάνω, η δημοφιλής γαστρονομική αλυσίδα Maison Mavrommatis πρόσθεσε στο γευστικό λεξιλόγιο των Γάλλων νέες λέξεις: τους γνώρισε τη φέτα Π.Ο.Π., τη γραβιέρα, το...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation