Όλοι το τρώνε, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό το φθινοπωρινό λαχανικό δρα και κατά των ρυτίδων
Με το φθινόπωρο να έχει φτάσει, ένα ξεχωριστό φαγητό επιστρέφει σιγά σιγά στα πιάτα μας. Με τη βαθιά ξυλώδη γεύση και την απαλή υφή που λιώνει στο στόμα, έχει γίνει αγαπημένο, ειδικά ως υγιεινή εναλλακτική στο κρέας για τους χορτοφάγους. Όμως, πίσω από την απλή του εμφάνιση, κρύβει πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμαστε. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antioxidants το 2012 αποκαλύπτει ότι μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων μας. Το κλειδί κρύβεται στην εργοθειονείνη. Πρόκειται για ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που παράγεται από ορισμένους μικροοργανισμούς, αλλά συγκεντρώνεται κυρίως στα μανιτάρια. Ανήκει στην κατηγορία των αμινοξέων και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας λόγω των κυτταροπροστατευτικών ιδιοτήτων της. Αυτό το φυσικό αντιοξειδωτικό προστατεύει τα κύτταρά μας από το οξειδωτικό στρες -την κύρια αιτία εμφάνισης ρυτίδων, χαλάρωσης του δέρματος και θαμπής επιδερμίδας. Σε αντίθεση με άλλα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(705)
- politismos(55)
- Βιβλία(11)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(39)
- Κινηματογράφος(63)
- Μουσική(44)
- Παράξενα(56)
- Τέχνη(68)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.