"π5ντε": Πρώτη γνωριμία με το νέο παλαιωμένο τσίπουρο της οικογένειας Σπυρόπουλου
Παραδοσιακό ποτό της συντροφιάς, του μεζέ, δυνατό, εγκάρδιο, το τσίπουρο έχει μεγάλη κουλτούρα και αμέτρητους φίλους. Και οι παλαιωμένες εκδοχές του, όμως, που ξάφνιασαν ευχάριστα όταν πρωτοεμφανίστηκαν, αποκτούν σιγά-σιγά το κοινό τους. Η παραμονή για αρκετό χρονικό διάστημα σε δρύινα βαρέλια αποκαλύπτει μια άλλη πλευρά του εθνικού μας ποτού, με διαφορετική, πιο πλούσια, πιο πολύπλοκη γεύση. Είναι όλο και περισσότεροι οι παραγωγοί που πειραματίζονται με τις δυνατότητες παλαίωσης των αποσταγμάτων τους, διευρύνοντας τη γκάμα αυτής της σχετικά νέας και πολλά υποσχόμενης κατηγορίας της ελληνικής αποσταγματοποιίας. Μετά το φαγητό, αντί για ένα malt ουίσκι ή ένα κονιάκ, μπορεί κανείς κάλλιστα να προτιμήσει ένα παλαιωμένο τσίπουρο, ως χωνευτικό. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δοκιμάσει πολλά ενδιαφέροντα τσίπουρα που εκπροσωπούν αυτή την, ας την πούμε έτσι, εξελικτική διαδικασία της παλαίωσης· η λίστα διευρύνεται συνεχώς. Μια πολύ πρόσφατη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(747)
- politismos(71)
- Βιβλία(51)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(50)
- Κινηματογράφος(105)
- Μουσική(59)
- Παράξενα(66)
- Τέχνη(119)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.