Panzanella, η καλοκαιρινή σαλάτα της Τοσκάνης που αξιοποιεί το μπαγιάτικο ψωμί
Η Panzanella είναι παραδοσιακή καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα της Ιταλίας από την περιοχή της Τοσκάνης με κομμάτια ψωμιού και διάφορα ακόμη φρέσκα μποστανικά. Θεωρείται κλασικό δείγμα φτωχής αγροτικής κουζίνα και αποτελεί παράδειγμα zero food waste λογικής before-it-was-cool, καθώς αξιοποιούσε το ξερό μπαγιάτικο ψωμί για να μην πάει χαμένο. Στις παλιότερες εκδοχές της, το ψωμί μουλιαζόταν πολύ, σχεδόν μέχρι να λιώσει, σήμερα -και ειδικά στο ταξίδι της στον κόσμο- η Panzanella γίνεται με λιγότερο υγρό ψωμί, ενώ υπάρχουν ακόμη και παραλλαγές με σπιτικό κρουτόν, που απέχουν βέβαια αρκετά από την αρχική σαλάτα. Στις μεταγενέστερες προσθήκες ανήκουν και οι ελιές, οι πιπεριές ή η κάππαρη, που περιλαμβάνει η παρακάτω συνταγή από το icookgreek.com, η οποία εμπνέεται από την ιδέα της Panzanella -αν θέλετε τις χρησιμοποιείτε.Συνταγή για σαλάτα τύπου Panzanella Υλικά: 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους, 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(685)
- politismos(52)
- Βιβλία(63)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(32)
- Κινηματογράφος(43)
- Μουσική(28)
- Παράξενα(32)
- Τέχνη(162)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.