πριν από  12 ώρες 14 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η Panzanella είναι παραδοσιακή καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα της Ιταλίας από την περιοχή της Τοσκάνης με κομμάτια ψωμιού και διάφορα ακόμη φρέσκα μποστανικά. Θεωρείται κλασικό δείγμα φτωχής αγροτικής κουζίνα και αποτελεί παράδειγμα zero food waste λογικής before-it-was-cool, καθώς αξιοποιούσε το ξερό μπαγιάτικο ψωμί για να μην πάει χαμένο. Στις παλιότερες εκδοχές της, το ψωμί μουλιαζόταν πολύ, σχεδόν μέχρι να λιώσει, σήμερα -και ειδικά στο ταξίδι της στον κόσμο- η Panzanella γίνεται με λιγότερο υγρό ψωμί, ενώ υπάρχουν ακόμη και παραλλαγές με σπιτικό κρουτόν, που απέχουν βέβαια αρκετά από την αρχική σαλάτα. Στις μεταγενέστερες προσθήκες ανήκουν και οι ελιές, οι πιπεριές ή η κάππαρη, που περιλαμβάνει η παρακάτω συνταγή από το icookgreek.com, η οποία εμπνέεται από την ιδέα της Panzanella -αν θέλετε τις χρησιμοποιείτε.Συνταγή για σαλάτα τύπου Panzanella Υλικά: 300 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους, 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation