πριν από  1 ημέρα 5 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η κακαβιά είναι μια παραδοσιακή ελληνική ψαρόσουπα, που γεννήθηκε από τους ψαράδες για να αξιοποιούν τα "φτηνά" ψάρια της ημέρας. Με απλά υλικά, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, σκόρδο και ελαιόλαδο- και φρέσκα ψάρια όπως σκορπίνες ή λύχνοι, προσφέρει μια πλούσια, θρεπτική και γεμάτη θαλασσινή γεύση σούπα. Ο ζωμός γίνεται αρωματικός και γεμάτος σώμα, ειδικά αν πολτοποιηθούν κάποια λαχανικά. Σερβίρεται ζεστή, με χυμό λεμονιού και ψωμί. Η κακαβιά δεν είναι μόνο φαγητό, είναι μνήμη, παράδοση και θαλπωρή από τα βάθη της ελληνικής κουζίνας.Υλικά (για 4-5 άτομα)1,5 κιλό ψάρια για βραστό (σκορπίνες, δράκαινες, σάλπες, λύχνοι, πετρόψαρα - όσο πιο ποικίλα, τόσο καλύτερα)4-5 πατάτες κομμένες στα 43 καρότα κομμένα ροδέλες2 κρεμμύδια κομμένα στα 41 πράσο (προαιρετικά) κομμένο σε φέτες2-3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)1 φλιτζάνι ελαιόλαδοΧυμός από 2 λεμόνια1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)Αλάτι - πιπέριΝερό (όσο χρειάζεται να σκεπάζει τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation