Παραδοσιακή κακαβιά με ψάρια της εποχής
Η κακαβιά είναι μια παραδοσιακή ελληνική ψαρόσουπα, που γεννήθηκε από τους ψαράδες για να αξιοποιούν τα "φτηνά" ψάρια της ημέρας. Με απλά υλικά, πατάτες, καρότα, κρεμμύδια, σκόρδο και ελαιόλαδο- και φρέσκα ψάρια όπως σκορπίνες ή λύχνοι, προσφέρει μια πλούσια, θρεπτική και γεμάτη θαλασσινή γεύση σούπα. Ο ζωμός γίνεται αρωματικός και γεμάτος σώμα, ειδικά αν πολτοποιηθούν κάποια λαχανικά. Σερβίρεται ζεστή, με χυμό λεμονιού και ψωμί. Η κακαβιά δεν είναι μόνο φαγητό, είναι μνήμη, παράδοση και θαλπωρή από τα βάθη της ελληνικής κουζίνας.Υλικά (για 4-5 άτομα)1,5 κιλό ψάρια για βραστό (σκορπίνες, δράκαινες, σάλπες, λύχνοι, πετρόψαρα - όσο πιο ποικίλα, τόσο καλύτερα)4-5 πατάτες κομμένες στα 43 καρότα κομμένα ροδέλες2 κρεμμύδια κομμένα στα 41 πράσο (προαιρετικά) κομμένο σε φέτες2-3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)1 φλιτζάνι ελαιόλαδοΧυμός από 2 λεμόνια1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)Αλάτι - πιπέριΝερό (όσο χρειάζεται να σκεπάζει τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(734)
- politismos(72)
- Βιβλία(58)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(46)
- Κινηματογράφος(103)
- Μουσική(55)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(140)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.