πριν από  1 ημέρα 22 ώρες

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα Μπαρδουνοχώρια είναι ορεινά χωριά μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου και τούτο το πιάτο με κύριο υλικό τον αλανιάρη κόκορα ή την κότα θεωρείται παραδοσιακό τους. Πρόκειται για πλούσιο σε γεύση φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο φαγητό, που απαιτεί ελάχιστες πρώτες ύλες, αλλά αρκετή υπομονή, καθώς σύμφωνα με τις παλιότερες εκδοχές το πουλερικό σιγοβράζει, με μοναδικά υγρά το μπόλικο λάδι, τους ζωμούς του και το ζουμί από τα άφθονα κρεμμύδια. Στο τέλος νοστιμίζει με τη φημισμένη βαρελίσια φέτα Πελοποννήσου. Στη βερσιόν που το παρουσίασε ο Σύλλογος Γυναικών Βλαχιώτη Λακωνίας, περιέχει επιπλέον κρασί, ντομάτα και πελτέ, υλικά που δεν περιλαμβάνει η συνταγή, που είχε συλλέξει προ αρκετών ετών κατά τη δική της έρευνα η σεφ Νταϊάνα Κόχυλα και την οποία θα βρείτε εδώ. Στην εν λόγω συνταγή, που η κ. Κόχυλα είχε συναντήσει και με το όνομα "αλβανικό κοτόπουλο" η σάλτσα είναι λευκή, αποτέλεσμα μόνο των λιπαρών στοιχείων του φαγητού που αναμειγνύονται με τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation