Πάστα ψητής πιπεριάς με ταχίνι και πετιμέζι
Αυτό το ντιπ ψητής πιπεριάς Φλωρίνης θα το λατρέψετε γιατί και ετοιμάζεται πανεύκολα και έχει τη γλύκα του πετιμεζιού στα συστατικά του...Υλικά Μερίδες: 4 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης60 γρ. ταχίνι50 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα1 σκελίδα σκόρδο20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί1 κουτ. γλυκού κύμινο60 γρ. πετιμέζιαλάτιΒήμα 1 Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τις φλούδες τους ξύνοντας ελαφρά. Βήμα 2 Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ξίδι, το κύμινο, το πετιμέζι και λίγο αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα. Βήμα 3 Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε. Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(715)
- politismos(65)
- Βιβλία(50)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(62)
- Κινηματογράφος(85)
- Μουσική(76)
- Παράξενα(67)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.