πριν από  5 ώρες 50 λεπτά

E-radio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Αν έχεις βρεθεί ποτέ μπροστά σε μια στοίβα κομμένα λαχανικά και αναρωτήθηκες αν η επιφάνεια κοπής σου είναι η σωστή, δεν είσαι μόνος.Ιδού τα υπέρ και τα κατά για να διαλέξεις ό,τι σου ταιριάζει, αλλά πρόσεξε. Η επιλογή ανάμεσα σε ξύλινη και πλαστική επιφάνεια κοπής έχει διχάσει επαγγελματίες σεφ και σπιτικούς μάγειρες. Η ξύλινη επιφάνεια είναι φιλική προς τα μαχαίρια, δεν χαλάει τις λεπίδες και χαρίζει μια φυσική, ζεστή αίσθηση στον πάγκο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πέρα από την αισθητική, όμως, έχει και επιστημονική υποστήριξη: έρευνες έχουν δείξει ότι τα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα ή το E. coli, δεν επιβιώνουν εύκολα πάνω στο ξύλο. Αντίθετα, "παγιδεύονται" στις ίνες και σταματούν να μεταδίδονται, μελέτες να δείχνουν ότι πάνω από 99% των βακτηρίων πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Από την άλλη, η πλαστική επιφάνεια είναι πιο πρακτική στην καθημερινότητα. Πλένεται εύκολα, ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων σε υψηλές θερμοκρασίες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation