Ποια επιφάνεια κοπής είναι καλύτερη: Η ξύλινη ή η πλαστική;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Αν έχεις βρεθεί ποτέ μπροστά σε μια στοίβα κομμένα λαχανικά και αναρωτήθηκες αν η επιφάνεια κοπής σου είναι η σωστή, δεν είσαι μόνος.Ιδού τα υπέρ και τα κατά για να διαλέξεις ό,τι σου ταιριάζει, αλλά πρόσεξε. Η επιλογή ανάμεσα σε ξύλινη και πλαστική επιφάνεια κοπής έχει διχάσει επαγγελματίες σεφ και σπιτικούς μάγειρες. Η ξύλινη επιφάνεια είναι φιλική προς τα μαχαίρια, δεν χαλάει τις λεπίδες και χαρίζει μια φυσική, ζεστή αίσθηση στον πάγκο.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πέρα από την αισθητική, όμως, έχει και επιστημονική υποστήριξη: έρευνες έχουν δείξει ότι τα βακτήρια, όπως η σαλμονέλα ή το E. coli, δεν επιβιώνουν εύκολα πάνω στο ξύλο. Αντίθετα, "παγιδεύονται" στις ίνες και σταματούν να μεταδίδονται, μελέτες να δείχνουν ότι πάνω από 99% των βακτηρίων πεθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά. Από την άλλη, η πλαστική επιφάνεια είναι πιο πρακτική στην καθημερινότητα. Πλένεται εύκολα, ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων σε υψηλές θερμοκρασίες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(604)
- politismos(44)
- Βιβλία(40)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(40)
- Κινηματογράφος(93)
- Μουσική(45)
- Παράξενα(42)
- Τέχνη(14)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.