πριν από  1 ημέρα 1 ώρα

E-radio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δεν σημαίνει ότι μια και μόνο κατανάλωση τέτοιων τροφών θα προκαλέσει καρκίνο, αλλά η συχνή και χρόνια κατανάλωσή τους, ειδικά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (κάπνισμα, καθιστική ζωή, άγχος), αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο. Υπάρχουν αρκετές τροφές που έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, κυρίως λόγω των τρόπων επεξεργασίας τους, των χημικών ουσιών που περιέχουν ή του τρόπου μαγειρέματος. Οι πιο καρκινογόνες τροφές (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες επιστημονικές μελέτες) περιλαμβάνουν:ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Επεξεργασμένα κρέατα Λουκάνικα, μπέικον, σαλάμια, ζαμπόν Περιέχουν νιτρικά/νιτρώδη άλατα που συνδέονται με καρκίνο του παχέος εντέρουΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Κατηγοριοποιούνται από τον ΠΟΥ ως καρκινογόνα της Ομάδας 1 (όπως ο καπνός) Κόκκινο κρέας (σε υπερβολική κατανάλωση) Μοσχάρι, χοιρινό, αρνίΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Κατηγοριοποιείται ως πιθανώς καρκινογόνο (Ομάδα 2Α) Ιδίως όταν ψήνεται σε υψηλές...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation