Ποιες τροφές θεωρούνται οι περισσότερο καρκινογόνες
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δεν σημαίνει ότι μια και μόνο κατανάλωση τέτοιων τροφών θα προκαλέσει καρκίνο, αλλά η συχνή και χρόνια κατανάλωσή τους, ειδικά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες (κάπνισμα, καθιστική ζωή, άγχος), αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο. Υπάρχουν αρκετές τροφές που έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, κυρίως λόγω των τρόπων επεξεργασίας τους, των χημικών ουσιών που περιέχουν ή του τρόπου μαγειρέματος. Οι πιο καρκινογόνες τροφές (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες επιστημονικές μελέτες) περιλαμβάνουν:ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Επεξεργασμένα κρέατα Λουκάνικα, μπέικον, σαλάμια, ζαμπόν Περιέχουν νιτρικά/νιτρώδη άλατα που συνδέονται με καρκίνο του παχέος εντέρουΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Κατηγοριοποιούνται από τον ΠΟΥ ως καρκινογόνα της Ομάδας 1 (όπως ο καπνός) Κόκκινο κρέας (σε υπερβολική κατανάλωση) Μοσχάρι, χοιρινό, αρνίΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Κατηγοριοποιείται ως πιθανώς καρκινογόνο (Ομάδα 2Α) Ιδίως όταν ψήνεται σε υψηλές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(700)
- politismos(56)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(2)
- Θέατρο & Χορός(71)
- Κινηματογράφος(111)
- Μουσική(77)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(29)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.