Πράσινο ή καφέ αβοκάντο; -Πότε να το φας και πότε να το αποφύγεις
Το αβοκάντο έχει αποκτήσει μεγάλη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια, με τους απανταχού foodies να το επιλέγουν για το καθιερωμένο brunch τους, που έχει γίνει κάτι σαν ιεροτελεστία. Τι συμβαίνει όμως με τα αβοκάντο που αγοράζουμε, κόβουμε και τρώμε στο σπίτι; Πότε πρέπει να τα τρώμε και τι ισχύει με το χρώμα τους; ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Πράσινο ή καφέ; Πότε να φας και πότε όχι ένα αβοκάντο Αν κόψεις ένα αβοκάντο και παρατηρήσεις ότι αρχίζει να γίνεται καφέ μην το πετάξεις. Είναι απόλυτα ασφαλές για κατανάλωση έως και δύο ημέρες μετά, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η αλλαγή στο χρώμα δεν σημαίνει ότι έχει χαλάσει, αλλά πρόκειται απλώς για μια ακίνδυνη χημική αντίδραση που συμβαίνει όταν ο καρπός εκτεθεί στον αέρα. Μετά από μερικές ημέρες, ωστόσο, τα υγιεινά λιπαρά που χαρίζουν στο αβοκάντο την κρεμώδη υφή και τη χαρακτηριστική του γεύση αρχίζουν να οξειδώνονται, με αποτέλεσμα να αποκτά μια πικρή επίγευση, χωρίς όμως αυτό να το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με ευεργετικά για την καρδιά λίπη, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, αλλά το όμορφο πράσινο χρώμα τους δεν διαρκεί πολύ όταν εκτίθενται στον αέρα. Μέσα σε λίγα λεπτά, αρχίζουν να μαυρίζουν, εγείροντας ένα συνηθισμένο ερώτημα: Είναι το καφέ αβοκάντο ακόμα ασφαλές για κατανάλωση ή μήπως είναι χαλασμένο; Αυτό το άρθρο εξηγεί τι προκαλεί το καφέ...
Το αβοκάντο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης διατροφής - από τις σαλάτες μέχρι το brunch. Όμως, πίσω από τη "μόδα" του φρούτου αυτού, κρύβεται μια απλή αλλά κρίσιμη απορία: πότε είναι πραγματικά έτοιμο να το φάμε και πότε πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη; Το χρώμα του φλοιού, από το ανοιχτό πράσινο ως το βαθύ καφέ, κρύβει τη σωστή απάντηση. Δες ποιο είναι...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(767)
- politismos(69)
- Βιβλία(16)
- Βιντεοπαιχνίδια(4)
- Θέατρο & Χορός(66)
- Κινηματογράφος(86)
- Μουσική(70)
- Παράξενα(87)
- Τέχνη(131)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.