πριν από  20 ώρες 36 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το ψάρι πλακί στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, πλούσιο σε γεύση και άρωμα. Φιλέτο ή φέτες από λευκό ψάρι ψήνονται με πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και καρότο, σε σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά όπως δάφνη, μαϊντανό και ρίγανη. Το φαγητό σιγοψήνεται στον φούρνο μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, υγιεινό και πλούσιο σε πρωτείνη και ω-3 λιπαρά. Σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ψωμί και λεμόνι. Ιδανικό για νηστεία ή καθημερινό τραπέζι, συνδυάζει παράδοση και θρεπτική αξία.Υλικά (για 4 άτομα)1 κιλό φιλέτο ή φέτες από ψάρι (π.χ. γαλέος, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος, πέρκα, κοκκινόψαρο ή άλλο λευκό ψάρι)4 μεγάλες πατάτες σε φέτες2-3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)500 γρ. τριμμένες ντομάτες ή κονκασέ2 κουταλιές πελτέ ντομάτας (προαιρετικά για πιο έντονη γεύση)1 καρότο σε φετούλες (προαιρετικό)½ ματσάκι μαϊντανό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation