Ψάρι πλακί στον φούρνο
Το ψάρι πλακί στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, πλούσιο σε γεύση και άρωμα. Φιλέτο ή φέτες από λευκό ψάρι ψήνονται με πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο και καρότο, σε σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά όπως δάφνη, μαϊντανό και ρίγανη. Το φαγητό σιγοψήνεται στον φούρνο μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά. Είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια, υγιεινό και πλούσιο σε πρωτείνη και ω-3 λιπαρά. Σερβίρεται ζεστό, με φρέσκο ψωμί και λεμόνι. Ιδανικό για νηστεία ή καθημερινό τραπέζι, συνδυάζει παράδοση και θρεπτική αξία.Υλικά (για 4 άτομα)1 κιλό φιλέτο ή φέτες από ψάρι (π.χ. γαλέος, μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος, πέρκα, κοκκινόψαρο ή άλλο λευκό ψάρι)4 μεγάλες πατάτες σε φέτες2-3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)500 γρ. τριμμένες ντομάτες ή κονκασέ2 κουταλιές πελτέ ντομάτας (προαιρετικά για πιο έντονη γεύση)1 καρότο σε φετούλες (προαιρετικό)½ ματσάκι μαϊντανό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(659)
- politismos(54)
- Βιβλία(50)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(55)
- Κινηματογράφος(93)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(49)
- Τέχνη(21)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.