Ψάρια και θαλασσινά: Το ψήσιμό τους έχει τα μυστικά του
Τα καλαμάρια και τα θράψαλα, που είναι από τα πιο δημοφιλή θαλασσινά, είναι των άκρων στο μαγείρεμα. Θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα ή, αν τα αφήσετε πάνω από 10 λεπτά, μαγειρέψτε τα άλλα 30-40 μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τα καθαρίσετε, κόψτε τα σε ροδέλες ή σε μεγάλα κομμάτια, σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας και ψήστε τα για λίγα λεπτά σε ένα πολύ καυτό σκεύος - σχάρα ή αντικολλητικό τηγάνι. Περιχύστε τα με λαδολέμονο και σερβίρετέ τα αμέσως όσο είναι ζεστά. Το ίδιο ισχύει και για τις γαρίδες. Ελάχιστο μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για να μείνουν τρυφερές και να μη γίνουν σαν λάστιχο.Μερικές ιδέες για μαρινάδες που θα απογειώσουν τη γεύση στα θαλασσινά: ♦ Ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, σκόρδο, μυρωδικά, πιπέρι ♦ Χυμός ανανά, σκόρδο και σόγια σος ♦ Χυμός πορτοκαλιού με τζίντζερ, μέλι και μουστάρδα ♦ Σόγια σος, μέλι, ξύσμα λάιμ και τζίντζερ ♦ Μαγιονέζα με μουστάρδα, μυρωδικά και σκόρδοΓενικό μείγμα μπαχαρικών για ψάρια και θαλασσινά1 κουτ. σούπας...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(813)
- politismos(80)
- Βιβλία(56)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(54)
- Κινηματογράφος(55)
- Μουσική(58)
- Παράξενα(77)
- Τέχνη(129)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.