Το ελαιόλαδο κατηγοριοποιείται σε ποιότητες από την εποχή των αρχαίων Ρωμαίων, οι οποίοι είχαν προσδιορίσει με σαφήνεια πέντε κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό της ωριμότητας και της υγείας του ελαιοκάρπου, καθώς και τον τρόπο συγκομιδής του. Σήμερα, στο ράφι του σούπερ μάρκετ μπορούμε να διαβάσουμε στις ετικέτες των συσκευασιών "εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο"...
Το ελαιόλαδο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, με την μεσογειακή κουζίνα. Μάλιστα, στην Ελλάδα, καταναλώνουμε το λάδι σε μεγάλες ποσότητες. Από την σαλάτα μας μέχρι και τα μαγειρευτά, το λάδι είναι πάντα εκεί για να δώσει ωραίο άρωμα και να κάνει πιο νόστιμα τα φαγητά. Ενώ, μάλιστα, σημαντικά είναι και τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό μας. Με την ευκαιρία διάβασε...
Η ελληνική κουζίνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ελαιόλαδο. Και πώς να μην είναι όταν η Ελλάδα είναι 3η ελαιοπαραγωγική χώρα στον κόσμο και όταν οι Έλληνες έχουν -με 12 kg το χρόνο- τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση παγκοσμίως; Καθημερινά, όλοι μας, καταναλώνουμε ελαιόλαδο παντού, από τη σαλάτα μας μέχρι το μαγείρεμα, ενώ αρκετοί πίνουν μια κουταλιά την ημέρα...

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(0)
- politismos(0)
- Βιβλία(0)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(0)
- Κινηματογράφος(0)
- Μουσική(0)
- Παράξενα(0)
- Τέχνη(0)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.