Πώς οι υπέρ-επεξεργασμένες τροφές επηρεάζουν την υγεία
Η κατανάλωση υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να σχετίζεται με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζεται στο συνέδριο ACC Asia 2025 Together σε συνεργασία με την 36η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της SCS στην Σιγκαπούρη. Ο κίνδυνος για υπέρταση, άλλα καρδιαγγειακά συμβάντα, καρκίνο, πεπτικές παθήσεις, θνησιμότητα και άλλες επιπλοκές φάνηκε να αυξάνεται με κάθε επιπλέον 100 γραμμάρια υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνονταν ημερησίως. "Τα υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και άλλα μη θρεπτικά συστατικά, παρουσιάζοντας χαμηλή θρεπτική πυκνότητα αλλά υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα", εξηγούν οι ερευνητές. "Οι εν λόγω τροφές μπορεί να συμβάλλουν σε δυσμενείς εκβάσεις της υγείας μέσω πολλαπλών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της απορρύθμισης του λιπιδαιμικού προφίλ του αίματος, των μεταβολών στη σύνθεση του εντερικού μικροβιόκοσμου, της...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(723)
- politismos(42)
- Βιβλία(55)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(67)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(74)
- Παράξενα(54)
- Τέχνη(32)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.