πριν από  10 ώρες 38 λεπτά

In.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η κατανάλωση υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να σχετίζεται με δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζεται στο συνέδριο ACC Asia 2025 Together σε συνεργασία με την 36η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της SCS στην Σιγκαπούρη. Ο κίνδυνος για υπέρταση, άλλα καρδιαγγειακά συμβάντα, καρκίνο, πεπτικές παθήσεις, θνησιμότητα και άλλες επιπλοκές φάνηκε να αυξάνεται με κάθε επιπλέον 100 γραμμάρια υπέρ-επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνονταν ημερησίως. "Τα υπέρ-επεξεργασμένα τρόφιμα χαρακτηρίζονται από υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλάτι και άλλα μη θρεπτικά συστατικά, παρουσιάζοντας χαμηλή θρεπτική πυκνότητα αλλά υψηλή θερμιδική περιεκτικότητα", εξηγούν οι ερευνητές. "Οι εν λόγω τροφές μπορεί να συμβάλλουν σε δυσμενείς εκβάσεις της υγείας μέσω πολλαπλών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της απορρύθμισης του λιπιδαιμικού προφίλ του αίματος, των μεταβολών στη σύνθεση του εντερικού μικροβιόκοσμου, της...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation