πριν από  8 ώρες 43 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το ριζότο αλα Μιλανέζε είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Λομβαρδίας, γνωστό για το έντονο κίτρινο χρώμα του από το σαφράν. Παρασκευάζεται με ρύζι Arborio ή Carnaroli, που σοτάρεται με κρεμμύδι, σβήνεται με λευκό κρασί και σιγομαγειρεύεται με ζωμό. Το σαφράν προστίθεται στη μέση του μαγειρέματος για να απελευθερώσει το άρωμά του. Στο τέλος, ενσωματώνεται βούτυρο και παρμεζάνα για πλούσια, κρεμώδη υφή. Σερβίρεται ζεστό και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για οσομπούκο. Είναι ένα κομψό, εκλεπτυσμένο πιάτο που αναδεικνύει την απλότητα και τη φινέτσα της ιταλικής κουζίνας.Υλικά (για 4 άτομα)320 γρ. ρύζι Arborio ή Carnaroli (ιδανικά)1/2 κ.γ. σαφράν (σε σκόνη ή ίνες)1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 λίτρο ζεστός ζωμός βοδινού (ή κοτόπουλου)50 γρ. βούτυρο2 κ.σ. ελαιόλαδο100 ml λευκό ξηρό κρασί60 γρ. παρμεζάνα τριμμένηΑλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΜουσκεύεις το σαφράν Βάλε το σαφράν σε 2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό ζωμό, άφησέ το να σταθεί για...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation