Ριζότο αλα Μιλανέζε (Risotto alla Milanese)
Το ριζότο αλα Μιλανέζε είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Λομβαρδίας, γνωστό για το έντονο κίτρινο χρώμα του από το σαφράν. Παρασκευάζεται με ρύζι Arborio ή Carnaroli, που σοτάρεται με κρεμμύδι, σβήνεται με λευκό κρασί και σιγομαγειρεύεται με ζωμό. Το σαφράν προστίθεται στη μέση του μαγειρέματος για να απελευθερώσει το άρωμά του. Στο τέλος, ενσωματώνεται βούτυρο και παρμεζάνα για πλούσια, κρεμώδη υφή. Σερβίρεται ζεστό και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για οσομπούκο. Είναι ένα κομψό, εκλεπτυσμένο πιάτο που αναδεικνύει την απλότητα και τη φινέτσα της ιταλικής κουζίνας.Υλικά (για 4 άτομα)320 γρ. ρύζι Arborio ή Carnaroli (ιδανικά)1/2 κ.γ. σαφράν (σε σκόνη ή ίνες)1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο1 λίτρο ζεστός ζωμός βοδινού (ή κοτόπουλου)50 γρ. βούτυρο2 κ.σ. ελαιόλαδο100 ml λευκό ξηρό κρασί60 γρ. παρμεζάνα τριμμένηΑλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέριΕκτέλεσηΜουσκεύεις το σαφράν Βάλε το σαφράν σε 2-3 κουταλιές της σούπας ζεστό ζωμό, άφησέ το να σταθεί για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(716)
- politismos(49)
- Βιβλία(60)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(58)
- Κινηματογράφος(100)
- Μουσική(60)
- Παράξενα(51)
- Τέχνη(34)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.