Ριζότο baby: Δύο συνταγές για το απόλυτο ιταλικό πιάτο
Είναι από τα πιάτα - σύμβολα της ιταλικής κουζίνας, που όλοι αξίζει να μαγειρέψουμε μια μέρα. Για αυτό ακολουθούν δύο συνταγές για ριζότο που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA "Buongiorno".Ριζότο μιλανέζε Τα υλικά 250 γρ. ρύζι αρμπόριο 1 λευκό κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 150 γρ. βούτυρο 100 ml λευκό κρασί 900 ml ζωμό λαχανικών 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κ.σ. σοφράν σε σκόνη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Το μυστικό Όπως σε όλες τις συνταγές για ριζότο, έτσι και σε αυτήν, το μυστικό είναι το συνεχόμενο ανακάτεμα. Η διαδικασία Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το λευκό κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά - προσοχή να μην μαυρίσει.Προσθέτουμε το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε: το σαφράν, λίγο χυμό από λεμόνι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Στη συνέχεια βάζουμε και τον ζωμό, και ανακατεύουμε καλά για 15 λεπτά. Στο τέλος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(632)
- politismos(52)
- Βιβλία(52)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(65)
- Κινηματογράφος(92)
- Μουσική(75)
- Παράξενα(37)
- Τέχνη(31)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.