πριν από  2 ημέρες 1 ώρα

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο σοκολατένιος κορμός, γνωστός και ως "μωσαϊκό", είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με ρίζες που φτάνουν στις δεκαετίες του '60 και '70. Εμπνευσμένος από τα ευρωπαϊκά "chocolate salami" και "biscuit cake", προσαρμόστηκε στη χώρα μας με απλά, καθημερινά υλικά - βούτυρο, κακάο, μπισκότα και κονιάκ. Η ονομασία "μωσαϊκό" προέρχεται από τα πολύχρωμα κομμάτια μπισκότου που θυμίζουν μωσαϊκό ψηφιδωτό όταν κόβεται. Χωρίς ψήσιμο, εύκολος και πεντανόστιμος, ο κορμός έγινε το γλυκό των παιδικών πάρτι και των οικογενειακών τραπεζιών, συμβολίζοντας τη γλυκιά, ανεπιτήδευτη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.Υλικά250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)1 φλ. ζάχαρη άχνη1/2 φλ. κακάο άγλυκο2 αυγά (ή 100 ml κρέμα γάλακτος για εκδοχή χωρίς ωμό αυγό)2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ, σπασμένα σε κομμάτια1/2 φλ. κονιάκ ή γάλα (αν δεν θέλεις αλκοόλ)Βανίλια (1 κάψουλα ή 1 κ.γ. εκχύλισμα)Προαιρετικά1/2 φλ. καρύδια, φουντούκια ή...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation