Σοκολατένιος Κορμός (Μωσαϊκό)
Ο σοκολατένιος κορμός, γνωστός και ως "μωσαϊκό", είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με ρίζες που φτάνουν στις δεκαετίες του '60 και '70. Εμπνευσμένος από τα ευρωπαϊκά "chocolate salami" και "biscuit cake", προσαρμόστηκε στη χώρα μας με απλά, καθημερινά υλικά - βούτυρο, κακάο, μπισκότα και κονιάκ. Η ονομασία "μωσαϊκό" προέρχεται από τα πολύχρωμα κομμάτια μπισκότου που θυμίζουν μωσαϊκό ψηφιδωτό όταν κόβεται. Χωρίς ψήσιμο, εύκολος και πεντανόστιμος, ο κορμός έγινε το γλυκό των παιδικών πάρτι και των οικογενειακών τραπεζιών, συμβολίζοντας τη γλυκιά, ανεπιτήδευτη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας.Υλικά250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)1 φλ. ζάχαρη άχνη1/2 φλ. κακάο άγλυκο2 αυγά (ή 100 ml κρέμα γάλακτος για εκδοχή χωρίς ωμό αυγό)2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ, σπασμένα σε κομμάτια1/2 φλ. κονιάκ ή γάλα (αν δεν θέλεις αλκοόλ)Βανίλια (1 κάψουλα ή 1 κ.γ. εκχύλισμα)Προαιρετικά1/2 φλ. καρύδια, φουντούκια ή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(710)
- politismos(59)
- Βιβλία(20)
- Βιντεοπαιχνίδια(6)
- Θέατρο & Χορός(65)
- Κινηματογράφος(101)
- Μουσική(62)
- Παράξενα(87)
- Τέχνη(119)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.