πριν από  21 ώρες 51 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια μπορεί να θεωρούνται ευρέως "ιταλικά", ωστόσο πατρίδα τους δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι ΗΠΑ και δεν έχουν τις ρίζες τους στην cucina italiana, αλλά στη μεγάλη παράδοση της ιταλοαμερικανικής κουζίνας. Το πιάτο γεννήθηκε τέλη 19ου αιώνα με αρχές του 20ού, όταν μεγάλο κύμα Ιταλών μεταναστών εγκαταστάθηκε στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις και ειδικά στις γειτονιές της Νέας Υόρκης. Οι ιταλιάνικες φαμίλιες άρχισαν να προσαρμόζουν τις οικογενειακές τους συνήθειες και ιδέες στα νέα δεδομένα της καινούριας τους πατρίδας: περισσότερο και φθηνότερο κρέας, κονσερβοποιημένη ντομάτα, γενναιόδωρες μερίδες -τουλάχιστον μέχρι το μεγάλο κραχ να χτυπήσει την αγορά και την πόρτα τους. Έτσι, τα μικρά πολπέτε, που στην Ιταλία δεν σερβίρονταν ποτέ μαζί με τα ζυμαρικά σε ίδιο πιάτο, μεγάλωσαν σε όγκο και έγιναν πληθωρικοί κεφτέδες που βουτήχτηκαν σε πλούσια κόκκινη σάλτσα και σερβιρίστηκαν πάνω σε σπαγγέτι: ένα πληθωρικό και χορταστικό...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation