Σπαγγέτι με κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας: Η ιταλοαμερικανική κουζίνα στο φόρτε της - Ιστορία και συνταγή
Τα σπαγγέτι με κεφτεδάκια μπορεί να θεωρούνται ευρέως "ιταλικά", ωστόσο πατρίδα τους δεν είναι η Ιταλία, αλλά οι ΗΠΑ και δεν έχουν τις ρίζες τους στην cucina italiana, αλλά στη μεγάλη παράδοση της ιταλοαμερικανικής κουζίνας. Το πιάτο γεννήθηκε τέλη 19ου αιώνα με αρχές του 20ού, όταν μεγάλο κύμα Ιταλών μεταναστών εγκαταστάθηκε στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις και ειδικά στις γειτονιές της Νέας Υόρκης. Οι ιταλιάνικες φαμίλιες άρχισαν να προσαρμόζουν τις οικογενειακές τους συνήθειες και ιδέες στα νέα δεδομένα της καινούριας τους πατρίδας: περισσότερο και φθηνότερο κρέας, κονσερβοποιημένη ντομάτα, γενναιόδωρες μερίδες -τουλάχιστον μέχρι το μεγάλο κραχ να χτυπήσει την αγορά και την πόρτα τους. Έτσι, τα μικρά πολπέτε, που στην Ιταλία δεν σερβίρονταν ποτέ μαζί με τα ζυμαρικά σε ίδιο πιάτο, μεγάλωσαν σε όγκο και έγιναν πληθωρικοί κεφτέδες που βουτήχτηκαν σε πλούσια κόκκινη σάλτσα και σερβιρίστηκαν πάνω σε σπαγγέτι: ένα πληθωρικό και χορταστικό...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(582)
- politismos(47)
- Βιβλία(14)
- Βιντεοπαιχνίδια(3)
- Θέατρο & Χορός(26)
- Κινηματογράφος(26)
- Μουσική(37)
- Παράξενα(61)
- Τέχνη(80)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.