Σπιτικές κυπριακές σεφταλιές στο Air Fryer
Οι παραδοσιακές κυπριακές σεφταλιές αποκτούν νέα μορφή χάρη στο air fryer, χωρίς να χάνουν την αυθεντική τους γεύση. Ο χοιρινός κιμάς ζυμώνεται με κρεμμύδι, μαϊντανό και μυρωδικά και τυλίγεται σε αρνίσια μπόλια, που λιώνει στο ψήσιμο και δίνει πλούσια γεύση. Το air fryer τις ψήνει ομοιόμορφα, χωρίς περιττό λίπος, διατηρώντας τρυφερό το εσωτερικό και ελαφρώς τραγανό το εξωτερικό. Συνοδεύονται ιδανικά με πίτα, φρέσκα λαχανικά και μια σάλτσα γιαουρτιού ή ταχινιού. Είναι μια ελαφρύτερη αλλά πεντανόστιμη εκδοχή ενός κλασικού κυπριακού μεζέ, έτοιμου σε λίγα μόλις λεπτά.Υλικά (για ~12 σεφταλιές)750 γρ. χοιρινό κιμά (ή μίγμα χοιρινό + αρνίσιο)2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος1 κ.γ. αλάτι½ κ.γ. μαύρο πιπέρι1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικό αλλά παραδοσιακό)1 κ.γ. ρίγανη ή θρούμπι (αν έχεις κυπριακό)1 κ.σ. ελαιόλαδοΓια το τύλιγμα Μπόλια (αρνίσια δικτυωτή μπάλα) - πλυμένη καλά, ξεπαγωμένη αν είναι κατεψυγμένη (Τη βρίσκεις σε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(708)
- politismos(56)
- Βιβλία(59)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(59)
- Κινηματογράφος(99)
- Μουσική(74)
- Παράξενα(65)
- Τέχνη(23)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.