πριν από  2 ώρες 40 λεπτά

Ethnos.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δημοφιλέστατο στα μεζεδοπωλεία, κλασικό πλάι σε φαλάφελ, ωραιότατο συνδυασμένο με θαλασσινά, όπως χταπόδι και γαρίδες, θαυμάσιο άλειμμα για τα σάντουιτς (ιδίως με τα ψητά λαχανικά ταιριάζει φοβερά), το χούμους είναι από εκείνες τις νοστιμιές-πασπαρτού, που μπορούν να βάλουν την πινελιά τους σχεδόν παντού. Το πολύ αγαπητό σε όλο τον κόσμο ντιπ της Μέσης Ανατολής με πολτοποιημένα ρεβίθια και ταχίνι, το οποίο συνηθίζεται στα λεβαντίνικα εδέσματα, εκτός από γευστικό, είναι και πολύ θρεπτικό. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα -αρκεί να έχετε βράσει νωρίτερα τα ρεβίθια- και σερβίρεται είτε ως ορεκτικό είτε ως σνακ, με τραγανές αραβικές πιτούλες, με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί, κριτσίνια ή κράκερ, αλλά και καρότα ή αγγουράκι. Η βασική συνταγή είναι αρκετά απλή. Βράζετε 250 γρ. ρεβίθια, που τα έχετε μουλιάσει αποβραδίς, μέχρι να μαλακώσουν. Το πόσο χρόνο θα χρειαστούν στην κατσαρόλα εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι. Όσο πιο καλά βρασμένα είναι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation