πριν από  4 ημέρες 20 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ο τρύγος στη Γουμένισσα ξεκινά νωρίς τα τελευταία χρόνια. Ήδη από τα τέλη του καλοκαιριού, τα λευκά σταφύλια είναι έτοιμα για συγκομιδή, ενώ προς τα τέλη του Σεπτέμβρη ακολουθούν τα κόκκινα. Ανάμεσά τους, η Νεγκόσκα και το Ξινόμαυρο − οι δύο ποικιλίες από τις οποίες παράγεται το κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης "Γουμένισσα". Στα έξι μικρά οινοποιεία της, τα ηνία έχουν αναλάβει νέοι άνθρωποι και, ανάμεσά τους, τέσσερις γυναίκες. Η ομάδα αυτή των οινοποιών εντοπίζει σημαντικές δυνατότητες στην περιοχή και προσβλέπει στην ενδυνάμωσή της ως τουριστικού προορισμού. Ανάμεσά τους, η Μαρία Τάτση μάς εξηγεί ότι η ονομασία Νεγκόσκα παραπέμπει στη Νάουσα, η οποία στο τοπικό ιδίωμα λέγεται Νεγκούς. Πρόκειται για το μέρος από το οποίο έφτασε η συγκεκριμένη ποικιλία αμπελιού στη Γουμένισσα. Καθώς παρατηρώ την οινοποιό Χλόη Χατζηβαρύτη να περνά ακούραστα από όλα τα επιμέρους πόστα εργασίας του τρύγου, αντιλαμβάνομαι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Lifestyle
    Palo presentation