Στην "άγνωστη" Γουμένισσα, για καλό κρασί και χάλκινα
Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ο τρύγος στη Γουμένισσα ξεκινά νωρίς τα τελευταία χρόνια. Ήδη από τα τέλη του καλοκαιριού, τα λευκά σταφύλια είναι έτοιμα για συγκομιδή, ενώ προς τα τέλη του Σεπτέμβρη ακολουθούν τα κόκκινα. Ανάμεσά τους, η Νεγκόσκα και το Ξινόμαυρο − οι δύο ποικιλίες από τις οποίες παράγεται το κρασί με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης "Γουμένισσα". Στα έξι μικρά οινοποιεία της, τα ηνία έχουν αναλάβει νέοι άνθρωποι και, ανάμεσά τους, τέσσερις γυναίκες. Η ομάδα αυτή των οινοποιών εντοπίζει σημαντικές δυνατότητες στην περιοχή και προσβλέπει στην ενδυνάμωσή της ως τουριστικού προορισμού. Ανάμεσά τους, η Μαρία Τάτση μάς εξηγεί ότι η ονομασία Νεγκόσκα παραπέμπει στη Νάουσα, η οποία στο τοπικό ιδίωμα λέγεται Νεγκούς. Πρόκειται για το μέρος από το οποίο έφτασε η συγκεκριμένη ποικιλία αμπελιού στη Γουμένισσα. Καθώς παρατηρώ την οινοποιό Χλόη Χατζηβαρύτη να περνά ακούραστα από όλα τα επιμέρους πόστα εργασίας του τρύγου, αντιλαμβάνομαι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(708)
- politismos(63)
- Βιβλία(6)
- Βιντεοπαιχνίδια(6)
- Θέατρο & Χορός(49)
- Κινηματογράφος(51)
- Μουσική(50)
- Παράξενα(63)
- Τέχνη(88)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.