Στις κουζίνες των νησιών: Ένα γευστικό ταξίδι στο Eatme Ιουλίου
Πολλές φορές σκεφτόμαστε "νησί" κι ο νους μας πάει αυτόματα στα θαλασσινά, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Ναι, είναι οι ελαφροπαστωμένες παπαλίνες από την Καλλονή ή μια κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα, είναι όμως κι οι σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες που βγαίνουν ζουμεροί από το τηγάνι, η φουρτάλια με τα άγρια χόρτα στην Άνδρο, ένα ναξιώτικο χοιρινό ρόστο, ένα πιάτο κρητικά αγκιναροκούκια ή ένα κατσίκι γεμιστό όπως το φτιάχνουν στη Σαμοθράκη. Οι κουζίνες των νησιών, όλων αυτών των τόπων, που ήταν οριοθετημένοι από τη θάλασσα, βασισμένες στην την τοπική παραγωγή και στην ανάγκη, έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν. Ένα τυρί από δω, ένα πιταρούδι από εκεί, γεύσεις κι αρώματα μπλεγμένα με μνήμες, με συνήθειες, με παραδόσεις, στήνουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Στο Eatme, που κυκλοφορεί με το "Έθνος της Κυριακής", εκτάκτως το Σάββατο 6/7, έξι εστιατόρια και ταβέρνες δίνουν συνταγές που εμπνέονται από την τοπική παράδοση ή βασίζονται σε ντόπια υλικά που οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(768)
- politismos(68)
- Βιβλία(45)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(45)
- Κινηματογράφος(48)
- Μουσική(49)
- Παράξενα(59)
- Τέχνη(98)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.