Στο Poncho για tacos με μεξικάνικο... "γύρο"
Τα πήγαινε-έλα των ανθρώπων έχουν έχουν πλουτίσει τις γευστικές συνήθειες όλου του κόσμου και το Μεξικό δεν αποτελεί εξαίρεση. Η κουζίνα του πλέκει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους υλικά και συνήθειες των γηγενών πληθυσμών και των Ισπανών κατακτητών και όσα της προσέθεσαν οι ροές των μεταναστών. Τα tacos al pastor είναι ένα φαγητό που αποτυπώνει ένα τέτοιο γευστικό αλισβερίσι. Μοιάζουν με το δικό μας γύρο και το τούρκικο ντονέρ κι έχουν τις ρίζες τους στο (αρνίσιο) shawarma, που έφεραν μαζί τους, ανάμεσα σε άλλα, οι Λιβανέζοι που μετανάστευσαν στο Μεξικό στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ου αιώνα. Μια ζύμωση της τοπικής κουζίνας με στοιχεία της Μέσης Ανατολής, το χοιρινό, μαριναρισμένο με πιπεριές τσίλι, πάστα achiote και μυρωδικά, ξεκίνησε να γυρίζει στην κατακόρυφη σούβλα και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ. Την ώρα που περιμένεις τη σειρά σου έξω από το λιλιπούτειο Poncho, που άνοιξε τον Οκτώβριο στην πλατεία Καρύτση, για να δοκιμάσω τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(817)
- politismos(70)
- Βιβλία(52)
- Βιντεοπαιχνίδια(0)
- Θέατρο & Χορός(50)
- Κινηματογράφος(70)
- Μουσική(56)
- Παράξενα(74)
- Τέχνη(139)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.