Συνταγή: Αρακάς αυγολέμονο με μάραθο και μοσχολέμονο
Υπάρχουν εκείνα τα φαγητά που θυμίζουν πάντα μαμά και παιδικά χρόνια, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τις κάνουμε μόνοι μας καθώς είναι αρκετά μπελαλίδικα. Ωστόσο, κάποια στιγμή αξίζει να το ρισκάρουμε - όπως αυτή τη συνταγή για αρακά αυγολέμονο με μάραθο και μοσχολέμονο. Ένα πιάτο πεντανόστιμο και μαμαδίστικό, που θέλει περίπου δύο ώρες για να ετοιμαστεί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.Τα υλικά Για τον αρακά 70 ml ελαιόλαδο 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 150 γρ. καρότο, σε καρέ 200 γρ. πατάτα, σε καρέ 500 γρ. αρακάς 120 ml λευκό κρασί 700 ml νερό Αλάτι, πιπέρι Για το αυγολέμονο 5 αυγά Χυμός από 3 λεμόνια 1 κ.γ. αλάτι ψιλό 1 πρέζα πιπέρι 500 ml ζωμός από τον αρακά 1 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι ή μοσχολέμονοΤο μυστικό Το σβήσιμο με λευκό κρασί και το αυγολέμονο δίνουν μια διαφορετική νότα στο απλό, καθημερινό φαγητό.Η διαδικασία Για τον αρακά: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Πολιτισμός
- Lifestyle(693)
- politismos(53)
- Βιβλία(53)
- Βιντεοπαιχνίδια(1)
- Θέατρο & Χορός(68)
- Κινηματογράφος(84)
- Μουσική(73)
- Παράξενα(55)
- Τέχνη(30)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.